Sök

Billiga fönster: 10 hemligheter för att hitta bästa kvalitet till lågt pris

Billiga fönster, träfönster, fönster från polen, billiga fönster

En bra bostad kräver bra fönster, men det betyder inte att du måste betala en förmögenhet för dem. I den här artikeln avslöjar vi 10 hemligheter för att hitta högkvalitativa men billiga fönster till låga priser. Vi kommer också att diskutera billiga träfönster från Polen, hur man väljer skjutdörrar och fördelar med träfönster, PVC eller aluminium.

Hemligheter för att hitta billiga fönster

1. Jämför priser från olika tillverkare

För att hitta de bästa priserna på billiga fönster är det viktigt att jämföra priser från olika tillverkare. Använd Prisjakt eller Pricerunner för att jämföra priser från olika återförsäljare och hitta de bästa erbjudandena.

2. Köp fönster under lågsäsong

Fönsterpriser kan variera beroende på säsong. Genom att köpa fönster under lågsäsong, exempelvis höst eller vinter, kan du ofta hitta bättre priser än under våren och sommaren.

3. Håll utkik efter kampanjer och rabatter

Följ dina favorittillverkare och återförsäljare på sociala medier och prenumerera på deras nyhetsbrev för att få information om kommande kampanjer och rabatter.

4. Köp billiga fönster i bulk

Om du planerar att byta ut alla fönster i ditt hem, kan du ofta få en bättre deal genom att köpa i större mängder.

5. Använd ROT-avdraget

Svenska hushåll kan använda ROT-avdraget för att få en skattereduktion på arbetskostnader för fönsterbyte. Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

Billiga träfönster från Polen

Varför välja polska träfönster?

Polska träfönster har blivit populära i Sverige på grund av deras höga kvalitet och låga priser. Tillverkare i Polen kan erbjuda konkurrenskraftiga priser tack vare lägre produktionskostnader och skickliga hantverkare. Polska träfönster uppfyller ofta europeiska kvalitetsstandarder och erbjuder bra isolering och hållbarhet.

Hur man hittar och köper polska träfönster

För att hitta och köpa polska träfönster kan du följa dessa steg:

 1. Sök efter polska tillverkare och leverantörer: Gör en online-sökning för att hitta polska företag som specialiserar sig på träfönster. Du kan också be om rekommendationer från vänner eller grannar som har erfarenhet av att köpa fönster från Polen.
 2. Jämför priser och kvalitet: Be om offerter från flera polska företag och jämför priser, kvalitet, garantier och leveranstider. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet för att säkerställa att du får mest värde för dina pengar.
 3. Kontrollera referenser och recensioner: Innan du bestämmer dig för en leverantör eller tillverkare, kontrollera deras referenser och läs recensioner från tidigare kunder. Detta ger dig en bättre förståelse för företagets pålitlighet och kvaliteten på deras produkter.
 4. Ordna transport och installation: När du har valt en leverantör, ordna transport av fönstren till Sverige och hitta en lokal installatör för att montera dem åt dig. Kom ihåg att du kan använda ROT-avdraget för att få en skattereduktion på arbetskostnader för installationen.

Att välja skjutdörrar

Faktorer att överväga när du väljer skjutdörrar

Skjutdörrar kan vara ett utmärkt val för att spara utrymme och skapa en modern look i ditt hem. Här är några faktorer att överväga när du väljer skjutdörrar:

 1. Material: Skjutdörrar finns i en rad olika material, inklusive trä, PVC och aluminium. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar, så välj det som passar bäst för ditt hem och din budget.
 2. Isolering: Se till att skjutdörrarna du väljer har bra isolering för att hålla ditt hem varmt på vintern och svalt på sommaren.
 3. Säkerhet: Skjutdörrar bör ha robusta lås och säkerhetsfunktioner för att skydda ditt hem mot inbrott.
 4. Underhåll: Vissa material kräver mer underhåll än andra. Träfönster behöver exempelvis målas eller lackas regelbundet, medan PVC och aluminium kräver mindre underhåll.

Träfönster, PVC eller aluminium?

Fördelar och nackdelar med olika fönstermaterial

Det finns tre huvudsakliga material för fönster: trä, PVC och aluminium. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar som kan påverka ditt val:

Träfönster

 • Fördelar: Träfönster ger ett traditionellt och varmt utseende och erbjuder utmärkt isolering. De är också miljövänliga eftersom trä är en förnybar resurs.
 • Nackdelar: Träfönster kräver regelbundet underhåll, såsom målning eller lackering. De kan också vara dyrare än PVC och aluminium.

PVC-fönster

 • Fördelar: PVC-fönster är prisvärda och kräver lite underhåll. De är också bra isolatorer och kan vara mer energieffektiva än träfönster.
 • Nackdelar: PVC-fönster har en kortare livslängd än trä och aluminium, och de kan vara mindre miljövänliga eftersom de tillverkas av plast.

Aluminiumfönster

 • Fördelar: Aluminiumfönster är lätta, starka och hållbara. De kräver lite underhåll och har en lång livslängd.
 • Nackdelar: Aluminiumfönster kan vara dyrare än PVC och erbjuder inte lika bra isolering som träfönster.

billiga fönster från polen, träfönster

Träfönster, PVC eller aluminium: En djupare jämförelse

För att hjälpa dig att fatta ett beslut mellan träfönster, PVC och aluminium, här är en mer detaljerad jämförelse av dessa material:

Miljöpåverkan

 • Träfönster: Trä är en förnybar resurs och kan återvinnas eller återanvändas vid slutet av fönstrets livslängd. Träfönster har en lägre koldioxidbelastning jämfört med PVC och aluminium, vilket gör dem till ett mer miljövänligt val.
 • PVC-fönster: PVC är en plast och dess tillverkning kan ha en negativ inverkan på miljön. Återvinning av PVC är möjlig men inte alltid praktisk, och när de inte återvinns kan de hamna på soptippar eller i naturen.
 • Aluminiumfönster: Aluminium är ett högst återvinningsbart material och dess återvinning kräver mindre energi än att producera nytt aluminium. Dock är ursprunglig aluminiumproduktion energikrävande och kan ha en högre koldioxidbelastning än träfönster.

Estetik och designmöjligheter

 • Träfönster: Träfönster erbjuder en klassisk och tidlös estetik som passar väl in i många hem. De kan målas eller lackas i olika färger och stilar, vilket ger dig möjlighet att anpassa fönstren efter dina personliga preferenser och hemmets utseende.
 • PVC-fönster: PVC-fönster finns i ett brett utbud av färger och stilar, inklusive imitation av trä. Även om de kan se mindre autentiska ut än träfönster, är de ett prisvärt alternativ för dem som vill ha ett lågt underhåll och en modern stil.
 • Aluminiumfönster: Aluminiumfönster har en slank och modern design och finns i många färger och ytbehandlingar. De kan också ha tunnare ramar än trä- och PVC-fönster, vilket ger mer glas och en större utsikt.

Ljudisolering

 • Träfönster: Träfönster erbjuder utmärkt ljudisolering på grund av träets naturliga egenskaper. Om du bor i ett bullrigt område eller värderar tystnad i ditt hem, kan träfönster vara ett bra val.
 • PVC-fönster: PVC-fönster har också bra ljudisolering, men kanske inte så bra som träfönster. Om ljudisolering är viktigt för dig, se till att välja PVC-fönster av hög kvalitet med bra isolerande egenskaper.
 • Aluminiumfönster: Aluminiumfönster kan ha sämre ljudisolering än både trä- och PVC-fönster. Dock kan vissa tillverkare erbjuda aluminiumfönster med förbättrad ljudisolering, så det är viktigt att undersöka dina alternativ noggrant.

Brandmotstånd

 • Träfönster: Träfönster är mer brandfarliga än PVC- och aluminiumfönster. Dock kan träfönster behandlas med brandhämmande medel för att förbättra deras brandsäkerhet.
 • PVC-fönster: PVC är självslocknande, vilket innebär att det inte fortsätter att brinna när den externa värmekällan tas bort. Detta gör PVC-fönster mer brandsäkra än träfönster, men mindre brandsäkra än aluminiumfönster.
 • Aluminiumfönster: Aluminium är ett icke-brännbart material, vilket gör aluminiumfönster mycket brandsäkra. Om brandsäkerhet är en prioritet för dig kan aluminiumfönster vara det bästa valet.

När du väljer mellan träfönster, PVC och aluminium, är det viktigt att överväga vilka egenskaper som är viktigast för dig och ditt hem, såsom miljöpåverkan, estetik, ljudisolering och brandsäkerhet. Genom att jämföra dessa faktorer kan du fatta ett välgrundat beslut om vilket fönstermaterial som passar dina behov bäst.

Sammanfattning

Att hitta billiga fönster av hög kvalitet är inte omöjligt. Genom att jämföra priser, köpa under lågsäsong, utnyttja kampanjer och rabatter samt köpa i bulk kan du hitta bra erbjudanden på billiga fönster. Polska träfönster är ett prisvärt alternativ, och valet mellan skjutdörrar och fönstermaterial som trä, PVC eller aluminium beror på dina personliga preferenser och budget.

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag spara genom att köpa billiga fönster?

Besparingarna varierar beroende på vilka fönster du väljer och hur många du behöver. Men genom att jämföra priser, utnyttja kampanjer och rabatter samt köpa i bulk kan du spara betydligt jämfört med att köpa fönster till ordinarie pris.

Är billiga fönster sämre kvalitet?

Inte nödvändigtvis. Billiga fönster kan fortfarande vara av hög kvalitet om de är tillverkade av bra material och har goda isoleringsegenskaper. Det är viktigt att undersöka olika tillverkare och läsa recensioner för att försäkra dig om att du får fönster av god kvalitet.

Hur mycket kostar det att installera nya fönster?

Kostnaden för att installera nya billiga fönster varierar beroende på arbetsomfattningen, storleken och antalet fönster samt eventuella extrafunktioner. För att få en uppskattning av kostnaden kan du be om offerter från flera installatörer. Kom ihåg att du kan utnyttja ROT-avdraget för att få en skattereduktion på arbetskostnader.

Hur länge håller billiga fönster?

Livslängden för billiga fönster beror på materialet och underhållet. Träfönster kan hålla i flera decennier om de underhålls ordentligt, medan PVC-fönster har en kortare livslängd på cirka 20-30 år. Aluminiumfönster kan hålla i upp till 40 år eller mer. För att förlänga dina fönsters livslängd är det viktigt att följa underhållsanvisningarna från tillverkaren.

Vilket material är bäst för fönster: trä, PVC eller aluminium?

Valet av material för dina fönster beror på dina personliga preferenser, budget och underhållsbehov. Träfönster erbjuder ett traditionellt och varmt utseende samt utmärkt isolering men kräver mer underhåll. PVC-fönster är prisvärda och kräver lite underhåll men har en kortare livslängd. Aluminiumfönster är lätta, starka och hållbara men kan vara dyrare och isolerar inte lika bra som träfönster. Överväg dessa faktorer när du väljer material för dina fönster.

Läs alla våra artiklar om Hus & Hem här