Sök

3 enkla middagstips för en stressfri vardag

3 enkla middagstips

Ingen har tid över för komplicerade recept när vardagen känns stressig. I den här artikeln presenterar vi tre enkla middagstips som hjälper dig att lätta på stressen.

Panerad torsk med remouladsås och potatismos

Det första middagstipset är en klassiker som alla i familjen kommer att uppskatta. Med några få, enkla ingredienser kan du tillaga en underbar middag som både är näringsrik och smakrik.

Ingredienser

Du behöver torskfilé, ströbröd, ägg, potatis, mjölk, smör, samt en färdig remouladsås. Om du föredrar att göra egen remouladsås, hittar du ett bra recept här.

Tillvägagångssätt

Börja med att koka potatisen. Medan potatisen kokar, panera torsken genom att doppa filéerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Stek därefter torsken i smör tills den är gyllenbrun. Gör moset genom att mosa den kokta potatisen tillsammans med smör och mjölk. Servera torsken tillsammans med remouladsås och potatismos.

Kycklingpasta med pesto, middagstips

Kycklingpasta med pesto

Det andra middagstipset är en snabb och enkel pasta med kyckling och pesto. Detta är en rätt som går att variera på otaliga sätt beroende på vilken pasta och pesto du väljer att använda.

Ingredienser

Du behöver kycklingfilé, pasta, pesto och eventuellt lite olivolja och parmesan.

Tillvägagångssätt

Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Stek kycklingfiléerna tills de är genomstekta. Blanda sedan pastan med peston och lägg upp på tallrikar. Lägg kycklingen på toppen och riv över lite parmesan. Servera direkt.

Grönsakswok med tofu, middagstips

Grönsakswok med tofu

Det sista middagstipset är ett vegetariskt alternativ. Det är enkel matlagning med mycket smak och näring.

Ingredienser

Du behöver färska eller frysta wokgrönsaker, tofu, sojasås och ris.

Tillvägagångssätt

Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Stek tofun i lite olja tills den fått en krispig yta. Lägg sedan till wokgrönsakerna och stek tills de är genomvarma. Tillsätt sojasås och låt det hela sjuda i några minuter. Servera woken med riset.

Sammanfattning

Vi har nu gått igenom tre enkla middagstips för en stressfri vardag. Det är panerad torsk med remouladsås och potatismos, kycklingpasta med pesto och en grönsakswok med tofu. Alla dessa rätter är snabba och enkla att tillaga, och erbjuder variation i din vardagsmatlagning.

Vanliga frågor

Är det möjligt att byta ut ingredienser i dessa rätter?
Ja, absolut. Du kan till exempel byta ut kycklingen mot räkor i pastarätten, eller använda quorn istället för tofu i woken.

Hur lång tid tar det att tillaga dessa rätter?
Rätterna tar mellan 20-30 minuter att tillaga, beroende på din vana vid matlagning.

Är rätterna lämpliga att förbereda i förväg?
Ja, alla dessa rätter går utmärkt att förbereda i förväg och värma upp vid servering.