Världens enda IKEA Hotell – En unik upplevelse i hjärtat av Älmhult

ikea hotell

När du tänker på IKEA tänker du kanske på platta paket, köttbullar och en hel del innovation. Men visste du att det också finns ett IKEA Hotell? Och det bästa av allt, det ligger i den lilla orten Älmhult – där allt började.

Historien bakom IKEA Hotell

Det började som en idé att ge besökare och medarbetare en plats att vila mellan de långa arbetsdagarna och shoppingturerna. Med tiden har hotellet utvecklats till en populär destination för både lokalbefolkning och turister.

Rum som passar alla

Oavsett om du reser ensam, med partner eller hela familjen, har IKEA Hotell något att erbjuda:

 • Enkla rum: Perfekt för dig som bara behöver en skön säng för natten.
 • Dubbelrum: För de som vill ha lite mer utrymme och kanske arbeta eller koppla av.
 • Familjerum: Dessa rum är rymliga och erbjuder all den komfort en familj behöver, med extra utrymme för barnen.

Mat för alla smaker

IKEA Hotell erbjuder inte bara övernattningsmöjligheter, utan även en rad delikatesser från IKEA Restaurangen. Allt till fantastiska IKEA-priser. Här kan du njuta av de klassiska köttbullarna, vegetariska alternativ och mycket mer.

En upplevelse utöver det vanliga

Det som gör IKEA Hotell så unikt är inte bara att det är det enda i sitt slag, utan även dess inriktning på hållbarhet, design och gästfrihet. Varje hörn av hotellet andas IKEA:s värderingar, vilket skapar en upplevelse utöver det vanliga.

En tradition av gästfrihet

Nästan 60 år har passerat, men kärleken till våra gäster och passionen för gästfrihet förblir densamma. Här i Älmhult, där det hela började, har vi puffat kuddar, serverat mat och skapat minnesvärda upplevelser för våra gäster från hela världen. Men vi är inte vilket hotell som helst. Vi är världens enda IKEA Hotell. Ett ställe där varje vinkel och vrå andas Småland och IKEA.

IKEA Hotell room scaled 2048x1367 1

Från köttbullar till hotell

Allt började när Ingvar Kamprad insåg att de besökare som kom långväga för att uppleva magin hos IKEA behövde en plats att vila. Den 22 augusti 1964 blev drömmen verklighet när Motell IKEA öppnade sina dörrar med 25 rum, en restaurang och en simbassäng. Nu, över ett halvt sekel senare, har de 25 rummen blivit 254, men mycket av det ursprungliga är bevarat – från koppartaket som nu är vår receptionsdisk till kalkstensgolvet och den mysiga öppna spisen.

IKEAs filosofi lever vidare

Det som verkligen gör IKEA Hotell speciellt är vår strävan att skapa en bättre vardag för så många som möjligt. Med rymliga rum, anpassade för alla slags behov och funktionsvariationer, försöker vi se till att varje gäst känner sig bekväm, inkluderad och hemma.

Husdjur? Absolut!

Vi tror på en inkluderande upplevelse, och det inkluderar naturligtvis våra fyrbenta vänner. Med särskilda familje- och dubbelrum avsedda för gäster med husdjur, kan du ta med din bästa vän på resan. För en blygsam avgift av 95 kr/natt kan din hund eller katt njuta av samma gästfrihet som du.

Sammanfattning

IKEA Hotell i Älmhult erbjuder en unik vistelseupplevelse till IKEA-priser. Med rum som passar alla behov, från den enklaste till den mest lyxiga, och en restaurang som serverar läckra rätter, är det en destination värd att besöka.

Vanliga frågor

 • Var ligger IKEA Hotell?
  Hotellet ligger centralt i Älmhult, Sverige.
 • Är det dyrt att bo på IKEA Hotell?
  Nej, priser är satta med tanke på IKEA:s filosofi – bra design till överkomliga priser.
 • Kan man boka rum online?
  Ja. Gå in på deras webbplats för att bo på världens enda IKEA Hotell