Sök

Lyx, avkoppling och förnyelse på Stockholms bästa spa

spa stockholm

Det är få saker som kan mäta sig med en dag av total avkoppling och lyx. En spaupplevelse kan vara precis det du behöver för att återhämta dig från vardagens stress och måsten. I denna artikel kommer vi att ta dig på en resa genom Stockholms bästa spaupplevelser för en lyxig, avkopplande och förnyande tid.

Varför välja ett lyxigt spa?

Att unna sig själv en lyxig spaupplevelse kan vara en investering i både kropp och själ. Det ger dig en chans att slappna av, koppla bort från omvärlden och fokusera på ditt välmående. Dessutom kan en spaupplevelse förbättra din hälsa genom att öka blodcirkulationen, minska stress och förbättra sömnen.

Stockholms bästa spahotell

 • Grand Hôtel Stockholm

Grand Hôtel är en klassiker när det kommer till lyxiga spavistelser i Stockholm. Här hittar du en avslappnad atmosfär, vackra miljöer och ett brett utbud av behandlingar. Hotellet erbjuder en unik spaupplevelse som kombinerar klassisk elegans med modern komfort.

 • Yasuragi Hasseludden

Yasuragi Hasseludden är ett japanskt-inspirerat spahotell beläget på en lugn plats vid vattnet. Här kan du njuta av en autentisk japansk spaupplevelse, inklusive varma källor, japanska bad, te-ceremonier och asiatiska behandlingar.

 • Sturebadet

Sturebadet är ett anrikt spa med en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Spaanläggningen erbjuder en elegant miljö med vackra mosaiker och en stor bassäng. Här kan du njuta av en mängd olika behandlingar och träning i en avslappnad och historisk atmosfär.

 • Centralbadet

Centralbadet är beläget mitt i centrala Stockholm och erbjuder en oas av lugn och avkoppling. Här hittar du allt från bastu och bubbelpool till behandlingar och träningsmöjligheter. Centralbadet är känd för sin vackra jugendarkitektur och sin lugna atmosfär.

 • Elemis Spa

Elemis Spa, som ligger i anslutning till det femstjärniga Hotel Diplomat, är ett modernt och exklusivt spa som erbjuder en rad olika behandlingar och produkter från det brittiska märket Elemis. Här kan du njuta av en avkopplande och lyxig spaupplevelse i en elegant och modern miljö.

Spaupplevelser

Behandlingar

  • AnsiktsbehandlingarStockholms spahotell erbjuder en mängd olika ansiktsbehandlingar för att ge dig en uppfräschande och förnyande känsla. Här kan du prova allt från djuprengörande ansiktsbehandlingar och åldersbekämpande behandlingar till ansiktsmassage och lysterbehandlingar.
  • MassageOm du vill slappna av och mjuka upp stela muskler är en massagebehandling perfekt. De flesta spahotellen i Stockholm erbjuder en rad olika massagetyper, såsom svensk klassisk massage, aromaterapimassage, hot stone-massage och djupvävnadsmassage.
  • KroppsbehandlingarKroppsbehandlingar kan hjälpa dig att förnya din hud och ge dig en mjuk och len känsla. Några av de behandlingar som erbjuds är kroppsskrubb, kroppsinpackningar, och lermasker.
  • SkönhetsbehandlingarFörutom avkopplande behandlingar kan du också unna dig skönhetsbehandlingar som manikyr, pedikyr och vaxning.

Paketerbjudanden

Många spahotell i Stockholm erbjuder paketerbjudanden som inkluderar boende, spaentré och olika behandlingar. Detta kan vara ett utmärkt sätt att få ut det mesta av din spaupplevelse och få en helhetsupplevelse av lyx och avkoppling.

Wellnessaktiviteter

Förutom behandlingar och avslappnande miljöer erbjuder många spahotell även wellnessaktiviteter som yoga, pilates och meditation för att förbättra din fysiska och mentala hälsa.

Så bokar du din spaupplevelse

Tips för en lyckad vistelse

För att få ut det mesta av din spaupplevelse är det viktigt att du planerar i förväg och bokar behandlingar och aktiviteter som du vill delta i. Kom ihåg att ta med bekväma kläder och en badrock, och var beredd på att koppla av och njuta av din vistelse. Det kan också vara en god idé att stänga av mobilen och verkligen fokusera på att varva ner och ta hand om dig själv under din spavistelse.

Sammanfattning

Stockholm har mycket att erbjuda när det kommer till lyxiga spaupplevelser. Oavsett om du söker avkoppling, förnyelse eller bara en stunds lugn och ro, finns det många spahotell att välja mellan. Från klassiska och historiska miljöer som Sturebadet och Centralbadet till moderna och exklusiva anläggningar som Yasuragi Hasseludden och Elemis Spa, finns det något för alla smaker och preferenser. Njut av behandlingar, wellnessaktiviteter och avkopplande miljöer för att återhämta dig från vardagens stress och skapa minnen för livet.

FAQ

 1. Är det lämpligt att ta med barn till ett lyxigt spa?

Det beror på spahotellet. Vissa anläggningar erbjuder särskilda familjepaket och aktiviteter för barn, medan andra fokuserar mer på att erbjuda en lugn och avkopplande miljö för vuxna. Det är bäst att kontakta spahotellet i förväg för att ta reda på deras policy kring barn.

 1. Hur lång tid bör jag planera för min spaupplevelse?

Det beror på vad du vill få ut av din vistelse. Om du bara vill njuta av några behandlingar och lite avkoppling kan en dag eller halvdag vara tillräckligt. Men om du verkligen vill koppla av och få en helhetsupplevelse rekommenderas en helg eller till och med en vecka.

 1. Behöver jag boka behandlingar i förväg?

Det är alltid bäst att boka behandlingar i förväg för att säkerställa att du får den tid och de behandlingar du önskar. Många spahotell erbjuder möjligheten att boka behandlingar online eller via telefon.

 1. Kan jag avboka eller ändra min bokning om jag inte kan komma?

De flesta spahotell har en avbokningspolicy som varierar beroende på hur långt i förväg du avbokar. Kontrollera villkoren för det specifika spahotellet för att ta reda på vilka regler som gäller.

 1. Vilka kläder bör jag ha med mig till ett spa?

Ta med dig bekväma kläder som du kan slappna av i, samt badkläder och eventuellt en badrock. Många spahotell erbjuder badrockar och tofflor att låna, men det kan vara en bra idé att ha med sig egna om du föredrar det.