Sök

6 inspirerande familjefilmer att se tillsammans

familjefilmer, filmer

Ingen filmkväll är komplett utan en inspirerande familjefilm att se tillsammans. I den här artikeln presenterar vi fem klassiker som hela familjen kommer att älska.

En resa genom magiska världar

Narnia: Häxan och Lejonet (2005)

Narnia: Häxan och Lejonet är baserad på C.S. Lewis klassiska roman och tar tittarna på en magisk resa genom det underbara landet Narnia. Filmen följer fyra syskon som genom en garderob hamnar i en värld styrd av den onda Vita Häxan. Tillsammans med den modiga lejonet Aslan kämpar de för att befria Narnia från häxans förbannelse. Narnia: Häxan och Lejonet är perfekt för en familjekväll, då den innehåller både spänning, äventyr och starka moraliska budskap.

Harry Potter och de vises sten (2001)

Harry Potter och de vises sten är den första filmen i den populära Harry Potter-serien, baserad på J.K. Rowlings böcker. Filmen introducerar oss till den unge trollkarlen Harry Potter och hans äventyr på trollkarlsskolan Hogwarts. Med sina vänner Hermione och Ron ställs Harry inför stora utmaningar och faror i sin kamp mot den onde Lord Voldemort. Läs mer om Harry Potter och de vises sten och dess magiska värld här.

Djurens värld – tecknade klassiker

Lejonkungen (1994)

Lejonkungen är en av Disneys mest älskade tecknade familjefilmer. Filmen följer lejonungen Simba, som efter att ha förlorat sin far, kungen Mufasa, måste lära sig att ta sitt ansvar som kung över savannen. Med hjälp av sina vänner Timon och Pumbaa lär sig Simba vikten av vänskap och mod. Lejonkungen erbjuder en hjärtevärmande historia som hela familjen kan njuta av.

Bambi (1942)

Bambi är en tidlös familjefilmsklassiker som berör generation efter generation. Filmen följer den unga hjorten Bambi genom hans uppväxt och lär oss om livets skönhet och sorg. Med sina färgstarka animationer och rörande berättelse är Bambi en film som både vuxna och barn kommer att älska.

Familjefilmer med starka budskap

Familjen Willoughby (2020)

Familjen Willoughby är en animerad film som handlar om fyra syskon som önskar sig en kärleksfull och omhändertagande familj. När deras själviska föräldrar lämnar dem för att åka på en långsemester, bestämmer sig syskonen för att ge sina föräldrar en enkelbiljett till äventyr och samtidigt hitta en ny och bättre familj. Filmen bjuder på en charmig och humoristisk berättelse om syskonkärlek, mod och vikten av att hitta sin egen väg i livet. Mer information om Familjen Willoughby hittar du här.

Upp (2009)

Upp är en animerad film från Pixar som berättar historien om den äldre mannen Carl Fredricksen, som bestämmer sig för att uppfylla sin livslånga dröm om att se de sydamerikanska bergen. Tillsammans med den unge scouten Russell, ger sig Carl iväg på sitt äventyr i sitt flygande hus, knutet till tusentals ballonger. Upp är en rörande och inspirerande film om att följa sina drömmar och värdet av vänskap, oavsett ålder. Läs mer om Upp här.

Sammanfattning

Familjefilmer är en perfekt möjlighet att samla hela familjen och njuta av en mysig kväll tillsammans. De fem inspirerande familjefilmerna vi listat här tar oss med på magiska resor, både genom fantasins världar och genom djurens ögon, samtidigt som de förmedlar starka budskap om vänskap, mod och kärlek. Så varför inte göra nästa filmkväll till en oförglömlig upplevelse genom att välja någon av dessa fantastiska filmer?

Har du alltid velat ha en hemmabio? Läs vår artikel här