Tips på påskpyssel

DSC00079Idag när barnen kom hem från dagis hade jag förberett med ett påskpysselbord som stod och väntade på dom. Jag hade hittat massor med fjädrar, färgglada papper, vykort, stickers, piprensare och sånna där mjuka filtark på Ica Maxi som blev det perfekta påskpysslet.
DSC00084Ella var mest intresserad av att rita.. och äta fjädrarna 🙂
DSC00085Elias freebase:ade totalt och pysslade precis som han ville. För vem har sagt att det måste vara ägg och kycklingar inblandat i påskpyssling?!
DSC00098Själv satsade jag på en..hrm..”fluga” som Elias sa..
DSC00088DSC00091Sen hjälptes vi åt och gjorde påskkort. Jag gjorde kycklingar med piprensarna och Elias limmade fast dom och färglade. Det är superenkelt att göra piprensarkycklingar! Man gör bara en 8:a fast med den nedersta cirkeln lite större och så snurrar man fast ändarna så den sitter fast. Benen, näbben och ögat klipper man bara av och böjer. Jättefint att pryda påskkorten med!
DSC00089Sen avslutade han med att skriva under påskkorten med sitt namn 🙂 Sötnos!!
DSC00093En annan enkel sak man kan göra med piprensare är dom här påskliljorna. Om man inte vill ha den fastklistrad på ett påskkort är dom fina att antingen sticka ner i en blomkruka eller hänga upp och ner i påskriset. Bladen klippte jag med en vågig sax, sen limmade jag bara fast piprensaren, klistrade dit en knäckform och tryckte dit en stickers i mitten. Japp, det var det.. hoppas ni fick lite inspiration till påskpyssel i alla fall!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =