Semestra runt Gävle

Låt oss säga att ni är en familj med tre barn mellan 3 och 13 år. Ni vill bort från storstaden Stockholm för några dagar, men vill ändå inte dra iväg jättelångt.

Det ska vara någonstans där barnen kan leka av sig och föräldrarna slappna av och ha kul. Då är Gävle ett jättebra alternativ. Det är lätt att ta sig dit, endera med tåg, buss eller bil. Om man har tänkt röra sig runt om stadens omgivningar så är det utan tvekan enklast att ha bil. Boende finns det många olika alternativ till men om man annars bor i lägenhet i stan så kan det vara härligt att bo i ett hus eller en stuga för några dagar. Airbnb är ett bra val där, det finns en massa olika alternativ runt om i trakterna av Gävle. Leta efter något som passar, kanske en fin liten stuga vid en sjö?

Furuvik har allt

Ett ställe man bara inte kan missa är Furuvik, denna lilla pärla för barnfamiljer. På Furuvik finns allt man kan önska sig, en nöjespark, en djurpark, ett vattenland och natur. Allt i en härlig och avslappnad mix. Även om du är där en dag mitt under högsäsong så kommer det inte kännas som om det är fullt. Parken är stor och med många små oaser att komma undan folk om man känner för det. En sak man kan tänka på dock är att vara där i tid om man vill hyra en skrinda att dra sina medhavda saker i, eller kanske trötta barn. Furuvik har flera olika restauranger att äta på, även direkt vid havskanten. Men parken är också det ultimata stället för att ta med picknick-mat. Bord och bänkar finns i princip överallt över hela parken. Det finns dessutom grillplatser anlagda för den som känner för att grilla.

Furuvik har allt

Klappa en spindel

Djurparken är inte enormt men det finns allt man kan önska sig, allt från apor till ponnyer eller sköldpaddor. Man man även åka en mysig liten båttur genom flamingo-landet.Kanske vill barnen passa på att ta en liten ridtur?Missa inte när aporna ska matas, då berättar djurskötaren även lite mer om de olika individerna som bor där. Det berättas på ett lättsamt sätt så att även de minsta tycker att det är kul. Ormar och spindlar kan man få träffa inne i tropikhuset nära där aporna matas, det är riktigt spännande.

Boende i tågvagn

Nöjesparken är av alldeles lagom stora mått och det man behöver finns där. Bästa alternativet är nog att skaffa åkband online innan man åker dit, så att man sedan får åka allting helt gratis. Även entrébiljetten är bra att köpa innan.Vattenparken ligger alldeles innan huvudentrén, i regel är det minst folk när parken öppnar.Vill man bo på ett lite mer spännande ställe än en stuga vid havet så finns Orientexpressen i direkt anslutning till Parken. Där sover man i gamla tågvagnar.

Om man väljer att ta tåg till Furuvik så finns det en station direkt utanför entrén, så det är lätt och smidigt. Då kan det även vara enklast att bo på området och man kan välja på allt från hyrd husvagn till nybyggt hotell.

Minna Skriven av: