Roadtrip med barn – att packa rätt

Ska man göra en roadtrip med barnen så är förberedelser A och O. Det gäller både att packa väl, att kolla igenom vägen man ska köra och att förutse eventuella problem som kan uppstå.Först och främst, packa noggrant. I god tid innan skriver du en packlista som du sedan kan kryssa av eftersom du packar. Det är inte kul att glömma viktiga saker när man åker bil med barn.

Låt oss säga att man har barn mella åldrarna 3 och 13 år, då skiljer det sig rätt mycket vad man behöver.Det är inte bara viktigt vad man packar utan även hur och i vad. Det är bra att ha någon slags stabil påse av större modell och lite hårdare väggar. Kanske har man till och med plats i bilen för en mindre plastback för såna saker som man alltid behöver för barnen i bilen.Där bör man alltid ha en stor flaska vatten som man ser till att rengöra och fylla om varje dag oavsett om något druckit från den eller inte. Det kan ju vara så att man behöver vatten till annat än att dricka också.

Om olyckan är framme

En spypåse är alltid bra för man vet aldrig när illamående kan dyka upp. Kan man vara förutseende och snabb så underlättar det oerhört om olyckan skulle vara framme. Om nu olyckan sker och det hamnar kräk på bilbarnstol eller annat så är det bra om man har plasthandskar, en svamp, plastpåsar på rulle, en liten påse tvättmedel och pappersrulle med hushållspapper eller liknande kraftigare typ av papper. Tacksamt även om man har en neutraliserande doftspray så man blir av med lukten. Åksjuketabletter är också bra att ha, även om man inte vet att något av barnen är åksjuka sen innan så vet man aldrig om det kan behövas. En extra uppsättning kläder är alltid bra att ha för de mindre, förutom kräkning kan det ju hända andra olyckor. Engångshaklappar av större modell är bra om man tänker sig servera en glass till de minsta. Reser man sommartid är det otroligt bra att alltid vara redo för ett strandstopp. Så att ha en redan packad strandväska med badkläder, badhanddukar, badleksaker och armpuffar är en lycka. Upptäcker man då en trevlig badstrand så är det bara att stanna till och hoppa i badet direkt.

Vätska och kudde

Kör man bil sommartid får man räkna med att det det går väldigt mycket vätska. Isvatten är alltid gott så det är en bra idé att fylla några petflaskor till hälften och stoppa i frysen. När man ska iväg så fyller man upp dem med vatten och har på så sätt isvatten länge. Tänk bara på att flaskorna blir fuktiga på utsidan så förvara dem i en plastpåse. Att ha fulladdade powerbanks till mobiler och surfplattor är en annan sak man bara inte får glömma. Det kan ju nästan sluta i katastrof för en tonåring eller blivande sådan om de plötsligt blir utan batteri. En skön kudde är ovärderlig för de allra flesta barn kommer någon gång under resan att vilja ta en liten tupplur.

Vätska och kudde
Minna Skriven av: