Pärlan Gullvik

Om man gillar kombinationen av fantastiska vyer, enkel vandring, solnedgång på stranden eller aktiva strandaktiviteter dagtid så finns det ett område i Örnsköldsvik som slår alla andra, Gullvik.Gullviks havsbad har alltid varit en pärla men på senaste åren har det hänt en massa saker för varje ny säsong.

Här spenderar man lätt en vecka om man har barn som gillar att bada och att vara aktiv. Campingen i Gullvik har både en liten pool nedanför restaurangen och en lång, härlig sandstrand. På sandstranden finns även flera olika lekplatser för barnen och lite längre bort både en beachvolley-plan och en strandfotbollsplan. De stora bryggan som liksom delar upp stranden i två delar är utmärkt att hoppa ifrån om man är modig, men låt inte barnen hoppa där själva! Stranden är helt klart i toppklass även om den är känd för att inte erbjuda så väldigt varmt vatten, men det kan jag lätt ha överseende med när allting annat är så bra. Campingen, och hela området, har genomgått stor uppfräschning och det har byggts många nya, fina stugor. Även lekparkerna på området har fixats till. Under högsäsong brukar de dessutom ha ett minizoo på området, med klappvänliga djur. Nere vid stranden har de ett superbra grillområde med flera stora cementringar med galler och rejäla bord och bänkar samt vindskydd. Det är lite mysigt att grilla där på kvällarna och kanske finna nya vänner som också valt att grilla middagen vid stranden.

Vacker vy från berg

Från campingplatsens/badets parkering finns en enkel vandringsled som går vidare mot Ögeltjärn och Ögeltjärnsberget. Bergets topp är lätt att nå via en stig och väl uppe bjuds man på en fantastisk vy över havet. Det finns ett vindskydd och grillplats så varför inte ta med lunchen eller middagen och tillaga den på toppen och sedan njuta maten medan du blickar ut över kustbandet.

Vacker vy från berg

Själva skogen nedanför berget är tallmo och lätt att ta sig fram, inte med vagn dock eftersom det bitvis är rätt lös sand. Men då funkar bärselen bra om man har mindre barn!Det finns även ett annat mindre känt berg i närheten av Gullvik som är väl värt en tur, Vikbottberget. Man utgår frå borte delen av Gullvik och leden är märkt med gult. Redan efter bara en kort vandring kommer man till ett vindskydd med grillplats som erbjuder fin utsikt. Går man hela vägen upp på Vikbottsberget så erbjuds en utsikt över Vikbotten och Bäckfjärden, ochn ännu lite längre bort ser man åt andra hållet, Gullvik och havet.De har ofta olika uppblåsbara attraktioner för barnen vid campingens restaurang. Det är givetvis kul för barnen även om det kostar en slant.  Roligare för hela familjen är den nya äventyrsgolfen som var en nyhet sommaren 2018. Den är riktigt rolig. Restaurangen har trubadurer och band som spelar vissa kvällar men även tacokvällar, karaoke och annat. Det händer något nästan varje kväll. Om man vill ta sig iväg över dagen och det är fint väder så brukar vi gilla att åka till Mellansel och deras tempererade utomhusbad med flera olika pooler och ett stort grönområde. Det är inget speciellt i sig men ett trevligt ställe med bad där barnen kan roa sig och vi vuxna kan lätt överblicka området.

Minna Skriven av: