Hedlundadungen för aktiviteter

Vi missar aldrig Hedlundadungen när vi är i Umeå. Det är en speciell atmosfär där och det finns så himla mycket att göra. Minigolfbanan är riktigt bra, om jag inte minns fel så brukar det spelas rätt stora tävlingar på den banan. I alla fall så är det alltid många som tränar på allvar på den banan, det har jag noterat när vi varit där för att spela.

Bredvid golfbanan finns en lite kiosk som erbjuder glass och liknande men även något matigare som smörgåsar. Fast det mysigaste i Hedlundadungen är att ta med mat eller fika själv. Alldeles i närheten av golfanläggningen så finns en skatepark med ramper av olika svårighetsgrad. Det är kul att slå sig ned en stund och kolla när de åker. Det är oftast både nybörjare och erfarna åkare på samma gång. Att se de duktigare hjälpa de som trevar sig fram är så inspirerande. Stämningen där är härlig.

Äventyrspark med tanke bakom

Direkt intill skateparken finns den fantastiska lekparken. Eller egentligen är det för sparsamt att säga lekpark, det är mer liknande en äventyrspark. Det finns traditionella redskap som finns på de flesta lekplatser för barn, stora gungor, sandlåda och sånt, men sen finns det de extraordinära sakerna.

Barnen kan få känna sig som Tarzan som klättar och balanserar på rep av olika slag. Det finns även ett enormt spindelnät att utmana sig själv eller någon annan i.Rutschkanorna är otroligt höga och långa några av dem, man måste klättra för att komma upp och de har gjort det så klurigt att för små barn inte kan klättra upp själva vilket gör att de inte riskerar att ställas inför en bana de sedan blir rädda för. Det finns också mindre klätterplatser och mindre rutschkanor. Hela anläggningen är bara så väldigt genomtänkt. I en av sandlådorna så finns det en anordning där barnen lär sig att samarbeta med andra barn för att få vattnet att rinna i olika rännor och genom vattenhjul. En gång när vi var där så var det otroligt hett ute, även om dungens stora träd skymmer solen lite så var det ändå näst intill olidligt. Men då fanns det ett sprinklersystem gjort för barnen att springa igenom för att just svalka sig. En riktig höjdare om du frågar barnen! Området som är för de lite mindre barnen har ett mjukt underlag så att de inte slår sig lika lätt om de skulle råka ramla.

Mysiga fikaplatser

Det finns både bord och bänkar för medhavd matsäck och toaletter direkt i anslutning till lekplatsen.Vill man istället slå sig ner på en filt för att fika så är nästan hela parken bra för det, grönt och fint men kanske lite mycket barr direkt under träden bara. Parken ligger väst på stan, alldeles nära Noliahallarna. Om någon i sällskapet skulle vilja passa på att träna så finns det både joggingslinga, utegym och cykelstråk. Även om vi nu inte har varit där under nattetid så ska det finnas rejäl belysning där för att öka tryggheten.

Mysiga fikaplatser
Minna Skriven av: