En heldag räcker knappt i Paradiset

Om ni säger till era barn “kom ska vi åka till Örnsköldsvik” så lär de nog inte hurra direkt. Men om du istället frågar “ska vi åka till Paradisbadet?” så lär det bli fart på dem det lovar jag.

Eftersom jag redan nämnt ett av de roligaste äventyrsbaden jag vet så kan vi hålla oss kvar där ett tag. Paradisbadet, eller Paradiset som det nu heter, har allt man kan önska sig i badväg för en hel familj.

Lilla Söderhavet

För de allra minsta finns den avdelningen som kallas Lilla Söderhavet. Det är som ett äventyrsbad i miniformat med liten, grund pool och flera olika små rutschkanor, grottor, vattenfall och givetvis ett piratskepp. Från skeppet kan man skjuta vattenkanon mot hajarna i vattnet. Temperaturen i vattnet är väldigt varm och behaglig.Vill man leka på helt fria, stora vattenytor så finns den stora motionsbassängen. Det går att välja att motionssimma på några av banorna. Där finns det utmärkt vilken hastighet som gäller så man inte behöver störas av de som simmar väldigt fort, eller tvärtom. I den bassängen finns även de populära trampolinerna med olika höjd. Den högsta är väldigt högt upp, det känner man bara man står där uppe och tittar ner… Men den modiga klarar ett hopp ner i bassängen!Äventyrsdelen är spännande med virvlande forsar, enorma jacuzzis, stilla laguner och massagestationer  i vattnet. Det finns även en tävlingsbana på 100 meter där man kan tävla mot varandra. En kort bana för den som kanske vill prova sig för innan de ger sig på de större finns också. Den är även kul för barn som just börjat våga åka. I vattenpisten kan man kasta sig utför i full fart och den går bara rätt ner i vattnet! En kul grej är att man kan simma ut, ja även vintertid. Det finns en pool utomhus med bubblor och strömmar och varmt vatten så man inte fryser vintertid.

SPA för själ och kropp

Anläggningen inrymmer ett väldigt härligt SPA med många olika pool- och bastutyper. Men de är bäst för vuxna att njuta ensamma, eller ta en dag med barnen och bara SPA. Det är dock bara vissa veckodagar som SPA-avdelningen är öppen även för barn.

SPA för själ och kropp

Man behöver inte gå hungrig heller, det finns en restaurang inne i äventyrsbadet som erbjuder de vanliga rätterna som hamburgertallrik, pannkakor och liknande. Men vi gillar mer att ta med oss matsäck. Då får man äta den på läktaren ovanför motionsbassängen. Där finns bord och stolar. Det är rätt bra att få ta ett litet break från den högljudda äventyrsdelen till lugnet i motionshallen.Billigare blir det också. När vi väl åker till Paradiset brukar vi spendera en heldag där så det blir väldigt dyrt om man ska handla både lunch och några mellanmål. Jag garanterar att barnen kommer behöva både mycket att äta och dricka för klimatet inne i badet påverkar.

Minna Skriven av: