Barnlek för hela familjen

Vad är bättre än att leka med sina barn, se barnens glädje när man som föräldrar vill vara med och utforska i skogen, eller kanske också ta en cykeltur. Här listar vi ett gäng roliga lekar som du kan göra ihop med dina barn.

Roliga lekar för hela familjen

När våren kommer och solen börjar skina och snön försvinner så blir man så glad, man bara längtar efter att få gå ut och börja vår städa i trädgården, men hur kul tycker barnen att det är då? Varför inte leka med dem istället för att fixa i trädgården, ta på er bra med kläder och skor sen ger ni er iväg på en skogspromenad, berätta för barnen att den promenaden medför lek sen med skogens fynd. Ta vara på ett par olika föremål från skogen, gå sedan hem igen och visa upp vad ni alla har hittat. Sedan väljer ni ut en i familjen som ska plocka bort ett föremål och de andra ska då gissa vad som är bortplockat. En jätte rolig lek som även stimulerar erat minne, både stora och små.

Roliga lekar för hela familjen

Kubb är ett roligt lagspel som man kan spela flera stycken, dela in familjen i rättvisa lag. Beroende på hur många ni är och hur gamla barnen är så får man anpassa spelplanen efter det. Det är bra att man lär barn spelreglerna innan man börjar och går igenom hur man ska göra så att alla förstår, sedan kommer man få hjälpa barnen lite under tiden men det får ta den tid det tar att spela, det gör inget om man är ute flera timmar i vårvädret. Man kan också göra vårstädningen till en lek om barnen känner att de vill vara med, gör en tävling av de och dela in er även här i lag. Ni kanske satt under vintern och pratade om att lägga plattor där de nya trädgårdsmöblerna ska stå. Ta fram varsina spadar och börja tävla om vem som gräver mest. Även om inte barnen kanske alltid kan tävla i allt så kan ni föräldrar tävla i att kanske hämta stenplattor på tid, låt barnen ta tiden och föräldrarna får jobba. Ett kul sätt för barnen att vara involverade också. Har man en stor trädgård och kanske ha gammalt överblivet virke och bråte kan man ju bygga upp en hinderbana och tävla hela familjen. Lägg plankor på marken som balansgång, ställ stockar eller stolar med en planka över som ska sedan ska krypa under, se bara till så att ingen skadar sig på något. Det finns massor att göra tillsammans med sina barn, även inne kan man leka om det är vinter och kallt ute. Charader är en uppskattad lek av de flesta, se bara till att inte ta för svåra uppgifter. Låt barnen själva vara med att skriva charader lappar som ni sen drar ifrån. Man kan bestämma ett speciellt tema också för att det ska bli enklare, exempelvis olika djur eller yrken. Låt barnen vara med och bestämma när det ska lekas ihop och vad ni ska leka också, dem kommer uppskatta det jätte mycketMinna Skriven av: