Älskvärda aktiviteter för barn

Man behöver inte spendera mycket pengar för att ha det rolig med sina barn. Och ofta är den bästa lek det där barnen får använda sin egen kreativitet. Brädspel såsom Cluedo och Monopol är klassiker men barnen kan skapa eget brädspel. Det enda som krävs är bara lite papper, färgpennor och kartong från frukostflingor paket.

Inomhuslek

Även personer med begränsad budget kan skapa ett kreativitetshörn för barn med olika sorters pyssel tillbehör. Papper, vaxkritor eller färgpennor kan vara grunden för ett konstprojekt. Lägg till lim, glitter, klistermärken, tejp och pappersrör från hushållspapper till exempel. För att göra papper flygplan eller vika origamidjur krävs papper bara. Detta kan göras billigt genom att använda bitar av presentpapper och band som finns kvar från födelsedagskalas och andra firande. Eller använder stuvbitar, tråd, spetsar och knappar för dem som är intresserade av slöjd. Pärlor och broderitråd kan användas för att smycka en ryggsäck eller en väska. Skrot trä, kartong och lim är en källa till nöje och kreativitet för barn som är intresserade av träslöjd.

Inomhuslek

Vissa livsmedelsbutiker säljer till och med billiga scrapbooking paket med papper och andra basmaterial. Och naturligtvis behöver man inte göra scrapbooking med basmaterial. Samma pysselmaterial kan passa bra till origami, decoupage och andra pappersslöjd. Bakformar i papper lätt kan göras till pappersblommor inom några minuter. Barnen kan skapa enkla dockor för en dockteater genom att skapa klippdockor och limmar pinnar på dockans baksida. Sedan hålla man upp dem från bakom en liten gardin eller kartongskiva.  Barnen kan använda sina modedockor eller actionfigurer för att skapa teaterföreställningar. Eller varför inte skapa egna marionettdockor av stuvbitar eller papperslapp? För yngre barn kan en stor kartong vara grunden av många roliga saker: en bil, en låtsas butik, ett dockhus eller vadsomhelst barnet kan tänka sig. Och det finns barninriktade webbsajter som har gratis nedladdningar. Att färga bilder, lösa labyrinter, ordlek, pussel och klippdockor kan alla vara ett bra sätt att tillbringa en regnig dag.

Fysiska aktiviteter

Bollspel, hopprep och cykling är alla utomhusaktiviteter som ger barnen bra träning och är roliga. Men ibland är det inte möjligt för barn att vara ute och leker så mycket som de behöver. Kanske har vädret varit dåligt i flera dagar i rad. Barnen har mycket energi och behöver använda den. Människor i alla åldrar älskar att dansa. Allt man verkligen behöver är tillgång till musik. Men för dem som vill förbättra sina dansrörelser finns det gott om video på nätet att titta på och dansa tillsammans med. Och för variation finns det musikspel som frys dans där alla måste stanna på plats när dj stoppar musiken. För äldre barn kan yoga vara bra att prova. Eller ett varför inte ett träningspass med Wii Fit eller liknande. Gamla favoriter som kurragömma och skattjakt är kul för de yngre barnen. Dessa är alla idéer för aktiviteter som barnen kan göra tillsammans med sin släkt och vänner för att kunna ha det rolig. Men det viktigast av allt är alla fina minnen barnen får av att leka tillsammans med sina närmaste och käraste. De är guld värda.

Minna Skriven av: