Mexico Viva Wyndham Maya

DSC02859

Nu har vi äntligen varit i Mexico, dit jag så länge har velat åka till fast inte riktigt vågat. Jag hade nojat upp mig på att det är så hög kriminalitet där och främst mycket barnkidnappningar men vi vågade oss i alla fall dit och bodde på All inclusive hotellet Viva Wyndham Maya som låg i ett säkert gated community utanför turistorten Playa del Carmen.

DSC02802DSC02991DSC03051

Hotellet hade ett stort poolområde med barnpool, bubbelpool och vuxenpool. Egentligen inga barnsaker eller rutschkanor alls i poolerna men våra kids hade kul ändå. På tok för kallt vatten för min smak så inte ett enda dopp på hela två veckor för min del :/ Elias lärde sig till och med att simma utan puffar, knappt 5 år gammal, och är stoltaste killen i hela världen just nu!

DSC02858DSC02920

På hotellet arrangerades det galet mycket aktiviteter hela dagarna. Det fanns alltid nåt på gång för alla åldrar. Det fanns också en kids club som arrangerade aktiviteter för barnen (från 4 år) i praktiskt taget hela dagen, mellan 07-22. Dock är det bara spansk/engelsktalande personal så Elias förstod ju så klart ingenting. Han ville i alla fall vara med när det var skattjakt och pizzabakning så nån halvtimme här och där var han med.

DSC02761

Det fanns också en lekpark på hotellet där man kunde hänga om vädret var lite sämre. Vi hade en riktigt dålig första dag med spöregnsskurar under hela dagen, då var lekparken perfekt!

DSC02997DSC02969DSC02889

Stranden var jättefin och vattnet turkost. Precis som man vill ha det! Inga jellyfish eller andra obehagliga vattendjur men däremot mycket vågor. Lite för mycket ”packade sillar” för min smak på stranden då man i stort sett låg på grannen bredvid, men annars jättehärligt med naturliga ”palmparasoll” och goda drinkar 🙂

DSC02837 - Kopia

Comments: 6

 1. Underbart ! Mexico är ett land som står högt upp på min ”rese-önskelista”.
  Min man är dock inte lika övertygad om att det är paradiset,
  men jag får väl bearbeta honom lite så kanske vi kommer dit också ! Kram

 2. Vad härligt att vara i Mexico!! Har alltid velat åka dit, men du, släpp inte barnen ur sikte. Hemskt att höra en sån sak. Visste jag inte faktiskt.
  Ha en bra måndag på din härliga semester. 😀

  • Ja underbart med sol och värme! Det var därför vi valde hotell i ett gated community, kändes lite mer safe i alla fall. Kram

 3. Lina says:

  Åh härliga bilder 🙂 ni verkar ju haft det fantastiskt 🙂 kram

 4. Vilka underbara härliga bilder! Jag vill också resa till Mexiko. Oroar mig ibland för hur vi skall lyckas resa med två barn. Småttingarna är 19 månader och 6 månader. Det blir väl troligtvis enklare för varje år som går 🙂

  • Jo flygresan är ju rätt lång ena vägen (12h) men i den där åldern brukar dom ju bara sova på flyget 🙂 kram

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + nitton =