Jag om Lucia i dagens Expressen

Imorrn är det ju Lucia och många dagis och skolor har lussefirande idag eller imorrn. Antingen på morgonen, eftermiddagen eller kvällen. På Elias dagis har dom i år på eftermiddagen kl 15 och jag skulle verkligen inte missa det för nånting (eller ja, om jag hade ett resande jobb hade det ju varit omöjligt). För mig är det en självklarhet att man som förälder kommer och kollar på sitt barn som ”uppträder” i ett luciatåg lika som det är att kolla på en fotbollsmatch eller dansuppvisning barnet är med i. Om man har flera barn på olika dagis/skolor så blir det ju så att föräldrarna får dela upp sig men annars är det för mig självklart att man går tillsammans och löser det med antingen en semesterdag, flextid, komptid, föräldraledighet eller what ever. Jag får ont i magen av att föreställa mig en vilsen Elias i luciatåget när alla andras barns föräldrar står och tittar och ler åt sina barn och han har inga föräldrar som är där. Jag kommer aldrig ha den inställningen att ”går det så går det” utan snarare att det är prio ett. Idag är vi med i Expressen i en artikel just om luciafirande, om ni vill läsa den hittar ni den här. Hur gör ni på lucia? Kollar ni på era barns lussetåg på dagis/skola?

20131212-165709.jpg

Comments: 1

  1. Jaa, självklart vill jag inte missa mina barns luciatåg och andra framträdanden som man blir inbjuden till! Så länge man har möjlighet så tycker jag verkligen att man ska anstränga sig för att inte missa det, för både barnen och föräldrarnas skull!

    Vi var på luciafirande idag på förskolan, supermysigt! 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tio =