Den unika cykelsitsen för syskon

Jag har jättemånga minnen av att jag som liten satt där bak på mammas och pappas cyklar i min orangea cykelsits och skådade världen och tyckte att det var hur kul som helst! Det var från mina ögon sett hundra gånger bättre än att åka vagn, bil, buss eller tåg. Extra starkt kommer jag ihåg när pappa och jag tog cykeln för att hälsa på min nyfödda lillebror på BB. Så för mig är det en självklarhet att låta Elias få uppleva samma sak!
Nu för tiden har man däremot fördelen att man kan välja om man vill ha cykelsitsen bak eller fram så till Elias valde vi 2012 års nyhet Bobike City Mini som är en cykelsits man placerar framme vid styret.  
Bobike Mini City kommer från företaget Bikingbaby och är tillverkad i Holland. Den passar barn mellan 9 månader och 3 år (eller 15 kg) och har ett unikt trepunktssäkerhetsbälte. Cykelsitsen har även ett hjälmskydd som gör att barnet sitter mer upprätt och bekvämt då hjälmen inte tar emot på sitsen. Fötterna spänner man fast med spännremmar i fotstöden och händerna kan barnet hålla på det lilla ”styret”. Elias trodde så klart att det var han som styrde 🙂   

För att skydda barnet från blåst och regn kan man också använda ett skydd som man enkelt tar på och av!
Elias tyckte verkligen att det var hur kul som helst att få åka med på ”stora cykeln” 🙂 Och det var säkert extra kul eftersom han fick sitta längst fram!
Anledningen till att jag tycker den här cykelsitsen är så bra är just för att man har den framme vid styret vilket gör att Elias kan se mycket mer! Däremot var det inte superenkelt att förstå bruksanvisningen för själva ditmonteringen av fästet, men när man väl har gjort det en gång så är det ju bara att tuta å köra 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =