Underbar strand på Öland

Här på Öland finns massor av fina stränder. Men eftersom vi inte gillar att trängas med resten av befolkningen på ön så gillar vi att åka till mindre stränder som är lite lugnare och mer härliga. Tänkte dela med mig av tips på en av våra finaste stränder!

Stranden heter Lerkaka och påminner om båda den populära Böda stranden på Öland och Tofta stranden på Gotland. Härliga sanddyner, finkornig och ljus sand med klart och långgrunt vatten.

Det finns också massor av gift-& brännfria maneter i vattnet som Elias älskade att fånga och samla i en hink 🙂 Det finns ingen restaurang eller så på stranden men det finns en liten glasskiosk och utedass.
Lerkaka stranden måste man veta vart den ligger för att hitta dit för det finns inga skyltar. För att hitta, knappa in Lerkaka på GPS:en (ligger på östra Öland), väl där sväng in på en liten grusväg mellan åkrar/hagar några 100 meter efter rastplatsen och de uppradade väderkvarnarna. Kör grusvägen till den tar slut så är du framme på en av Ölands vackraste och lugnaste stränder!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + femton =