Tips på VAB aktiviteter med syskon!

Ja idag har vi haft sjukstuga här hemma. Elias hade feber och ville ligga i soffan och vila medans Ella mer kände för att få igång honom genom att dra i hans hår och stå i vägen för barntv:n.. Men efter en alvedon och piggelin förvandlades Elias själv till en piggelin och ville leka. Så vad gör man när man är hemma en hel dag med en sjuklig 3,5 åring som ska ta det lugnt och en vild 1 åring med sjukligt mycket bus i blicken? Här kommer mina halvhjälpta tips;
DSC07183
DSC07185Först och främst måste man ju klä sig i sköna, mjuka, gossegos kläder så Ella körde sin nya Geggamoja klänning och Elias sin Vossatossar onepiece. Ella’s klänning by the way, visst är den cool med resåren nedtill?! För mig är det verkligen A & O att ha på sig sköna kläder som inte sitter åt nånstans när man ska hänga hemma en hel dag!
DSC07230Elias & jag passade på att göra sånna grejer som Ella inte kan vara med på (läs: förstör) vid bordet när det var dags för henne att äta lunch och mellis. Till exempel la vi pussel och fyllde i målarböcker. När hon hade ätit klart fick hon också vara med och rita! Man kan ju också göra sånt när dom sover men när Ella tog sin 1,5 timmes vila passade vi på att mysa tillsammans i soffan till filmen Rio som jag lägligt vann hos Viasat på Hem&Villa mässan förra helgen!
DSC07189DSC07192Sen försökte vi bygga Lego tillsammans. Det gick väl så där. Knepet är att sitta mitt emellan dom och när det är Elias tur att sätta fast en Lego bit eller leta efter en bit så bygger jag med Ella.
DSC07205Musik funkar också väldigt bra här hemma! Elias gillar att spela gitarr och Ella gillar att dansa så där har man i alla fall tagit kål på 5 minuter 😉
DSC07223Mycket lägligt hade jag sparat lite på en bok som Elias skulle få vid lägligt tillfälle, vilket verkligen var idag, så den läste vi tillsammans. Ella vill mest bläddra och riva sönder boken men en liten stund sitter hon i alla fall och kollar och lyssnar. En bra bok på rim måste jag, som normalt sett inte gillar rim, säga!  Hästfesten heter den.

Comments: 1

  1. Kul att du kikade in på min blogg! Spännande det där med hallonbladsté och alla andra myter kring att få igång en förlossning. Dock önskar jag inte att hon kikar ut alltför tidigt hon får gärna växa till sig lite men 5.7 dagar innan BF hade varit perfekt. Hur mycket tidgare kom dina? Min första kom en dag innan BF och då drack jag också téet. Om inget annat så ska det ju vara till fördel efter förlossningen också, hjälper tydligen att hålla nere blödningarna och man återställer sig lättare.

    Ha en fin kväll!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =