tips på smidiga skötbord!

Vi kom inte på nåt bra ställe att ha skötbordet på i vår lägenhet eftersom vi inte ville borra hål i kaklet i badrummet och i lilla gästtoan var det alldeles för trångt för att få plats med nåt av dom stora skötborden som fanns. 
Så mannen i vårt hus, som för övrigt har tummen mitt i handen, fick för sig att han skulle BYGGA ett eget skötbord! Ja ni läste rätt -bygga.ett.eget.skötbord!!
Så utan någon ritning, men med en bild i huvudet på hur ”dröm” skötbordet skulle se ut packade dom två Arga Snickaren wanna bee:sen in sig i bilen och drog iväg till byggvaruhuset! Ja men hey baberiba vad STORT det är inne i ett byggvaruhus! Och jäklans vad många olika skruvar, muttrar, spikar å grejer det ska vara att få beslutsångest över!! Bara när vi skulle ha ett gångjärn fanns det liksom 30 olika typer att välja mellan! Nersvettade efter letande av olika material, träslag, skruvar, gångjärn och målarfärg var det bara en grej kvar – en säkerhetskedja som enligt vår fina idé skulle hålla upp liggdelen på skötbordet så man kunde lägga bebben där utan att han åkte ner på golvet (kan ju vara bra!). Men vad tror ni – jo det finns en hel jävla AVDELNING för kedjor!! Men va!?!!
2 timmar senare och 700 spänn fattigare är vi äntligen ute ur Mordor!
Nä fy fan vilken pärs det var att bara plocka ihop alla delarna till det där skötbordet! Och det skulle visa sig att det inte direkt skulle bli lättare att snickra ihop det heller.. :/
Jag tror vi gav det 2 timmar till att försöka få ihop det när vi väl var hemma igen..sen åkte det ut och vi åkte till Babyproffsen och köpte ett färdigt skötbord ändå 🙂 

Här kommer några tips på lite olika smidiga skötbordsvarianter;

Badkarsskötbord

En suverän lösning om man vågar ha skötbordet ovanför badkaret!

Väggskötbord

Om man inte är rädd för att få lite hål i väggen är dom här skötborden alldeles perfekta eftersom man lätt kan fälla upp de när det inte används!

Skötbädd

Om ni har en tvättmaskin eller nån bänk till övers hemma så skulle jag rekommendera att bara köpa en skötbädd och lägga på där!

Skötbord på spjälsängen

Om ni inte har en vagga, som vi hade i början, utan en spjälsäng, så funkar ett smart skötbord som man sätter ovanpå spjälsängen alldeles utmärkt! För om man ändå har tänkt att använda våtservetter till bebbens blöjbyten behöver man inte ha rinnande vatten precis bredvid skötbordet!

Hopfällbart skötbord
Om man inte har så mycket plats till övers i hemmet kan ett hopfällbart skötbord verkligen vara nåt!

Hopfällbart reseskötbord

Om man behöver ett portabelt skötbord att ta med sig på resan kan man använda sig av ett Colibri skötbord som man kan lägga på matbordet, sängen eller på badkarskanten!

Comments: 2

  1. Jag vet exakt hur det är, vi har ett litet badrum, med badkar som tar upp halva rummet. Så min kära far, (som faktiskt inte har tummen mitt i handen utan är väldigt händig) ska bygga ett lite rejälare skötbord att ha på badkaret med förvaring under, för det är ju det också, all förvaring! Blöjor mm?! det kommer nog bli mer än vad man tror.! Och det jag kände var att jag gärna ville ha det i badrummet för att ha närheten till vatten mm 🙂 så jag hoppas det blir som vi tänkt!

    • vilken snäll pappa du har!! be honom skicka ritningen till mig när han är klar 😉

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + fem =