Tips inför första mötet mellan barn & hund!

Om jag inte har berättat det förut så har vi en fjärde familjemedlem – Tussi aka ”Tsss”!
Tussi är den goaste,snällaste hund man kan tänka sig! Säger jag som vilken annan hundägare skulle säga om sin egen hund 🙂
Tussi var vår lilla bebis innan Elias kom in i vår familj och vi hade fått höra att hundar kan reagera på samma sätt som när ett barn får ett lilleskyskon. 
Uppdraget var att få Tussi att inse att det var Elias som var högst i rang och bossade i hushållet from now on (att tillägga är ju att det inte bara  är Tussi han bestämmer över direkt :))
Så själva introduktions proceduren mellan Tussi och Elias planerades in i minsta detalj 🙂

1. Tussi skulle inte vara i hemmet när vi kom hem med Elias från BB och hon skulle dessutom vara motionerad och trött.
2. Under Tussis promenad skulle hon få lukta på ett plagg som luktade Elias.
3. Elias skulle vara naken med endast blöja och läggas i soffan eller på vår säng
4. Tussi skulle komma in efter att Elias var inne så hon skulle känns hans lukt i hemmet
5. Tussi skulle bara få hoppa upp i soffan när vi sa till henne att göra det.
6. Tussi skulle bara få lukta på Elias i en kort stund och sen skulle vi säga åt henne att hoppa ner.

Om vi följde den lilla ritualen så skulle allt bli bra happily ever after 🙂
Visst, Tussi var lite ledsen i början och kände sig kanske lite utanför, men hon har alltid haft respekt för Elias och vetat att det är den lilla skiten som är the pack leader 🙂

Måste väl erkänna att Tussi uppskattar det mer nu när Elias är lite äldre och kastar boll till henne, tycker det är skitkul att ge sin mat till henne och bjuder henne på bajsblöjan! 🙂

Lycka till!!

Comments: 4

  1. Carolina says:

    Men hjälp vad man kan krångla till det. Jag har levt med hundar hela mitt liv och skulle aldrig komma på tanken att göra som du beskriver. Jag tycker att man ska försöka bete sig som vanligt i så stor mån som möjligt. När vi fick barn var hundarna hemma, de fick nosa på bebisen och de har fått vara med oss som vanligt. I övrigt håller vi ett vakande öga på relationen mellan barn och hundar och griper in när det behövs. Svårare än så behöver det inte vara tycker jag. Varför känner vissa att man måste hålla på och demonstrera sin makt och rang över hunden hela tiden, jag trodde det var på väg bort.

    • Nej precis, alla gör olika. Mitt sätt är så klart bara ett förslag på tillvägagångssätt. Tack för ditt tips på sätt!

  2. Intressant inlägg! Gör mig själv redo på att introducera anländande bebis till vår schäfermix om några månader. Ska bli spännande. Såg på en av bilderna är fin ”sov”kudde din lille låg på färgen ser ut som ljus mocha och vit. Vad är det för någon? Och funkade den bra?
    Tack för en matnyttig blogg!! 🙂

    • Spännande! Kul att du gillar min blogg 🙂 Kudden är en amningskudde från Doomoo som även agerade sovkudde eftersom man kan forma den runt bebisen så dom känner trygghet. Har använt den jättemycket! Även senare när dom lär sig sitta är den perfekt att ha runt om så dom inte faller och slår i golvet. Önskar er lycka till!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + nio =