Test nummer 1 av vårens ytterkläder

Nu är det dags för första testningen av barnens vårytterkläder från Reima som jag i förra veckan gav mitt första intryck på. Vi fick i uppdrag att ut och klättra i berg och lekparker så det har vi gjort flera gånger om 🙂Elias har ju fått testa två uppsättningar jackor, en lättdunjacka Ragune och en Reimatec skaljacka Pickle så han har haft fullt upp 🙂 Om han själv får välja jacka (helt omedveten om temperaturen ute) väljer han lättdunjackan. Han tycker den är mjuk, go och härlig. Skaljackan är precis som en skaljacka är, lite stelare än en dunjacka och mjukt är vad han föredrar. Ingen av jackorna har hindrat i leken eftersom båda är rymliga och följsamma. Skaljackan har behövts användas med en fleece under eftersom den är just en skaljacka.

Han har också testat softshell byxorna Kuori och den coola kepsmössan Wafer. Överdragsbyxorna är verkligen de bästa överdragsbyxor vi har ägt. Dom känns otroligt mjuka och smidiga. Väldigt tunna i tyget men man känner att dom är slittåliga. Elias tycker inte alls dom är i vägen eller hindrar hans klättring och lek för dom känns som ett par ”innebyxor”. Tycker tyget andas väldigt bra också för Elias har inte alls blivit svettig trots tjocka byxor under och 12 plusgrader ute.

Kepsmössan Wafer
är lika mjuk som en vanlig vårmössa så den har han också tyckt varit skön att ha på sig. Kepsar är ju normalt lite stelare. Som på andra vårmössor andas tyvärr inte tyget så han har blivit rejält svettig i håret.
Ella har testat en vårjacka Anise, överdragsbyxor Suoja och mössan Frappe. Vårjackan är lite tunnare och mjukare än en vanlig skaljacka och därmed mer följsam. Passformen är suverän tycker jag! Jag gillar som sagt att den är mjuk och inte sitter åt samtidigt som att den är lite figursydd och tjejig i modellen. Ella gillar verkligen att ha den på sig.
Mössan är riktigt skön och len. Den är jättemjuk och härlig – jag vill ha en egen! Ella tycker dock det är lite jobbigt att den åker ner för ögonen så hon inte ser ordentligt när hon klättrar.

Överdragsbyxorna har hängslen (som ni såg på bild i ”första-intrycket-inlägget”) vilket gör att dom inte är lika smidiga att klättra i när man lyfter benen högt. Hängslena i sig är väldigt mjuka och följsamma och skaver absolut inte. Tycker nog byxorna är aningen för tjocka och varma för att ha nu så det har vi till Ella’s stora lycka, justerat med att bara ha strumpbyxor under.

Summa summarum av vår lek i skog, berg och klätterställningar har kläderna inte på något sätt hindrat leken (även om Ella gärna hade skippat just hängslena på sina byxor). Barmen har lekt på precis som vanligt och haft skoj!

Håll utkik så ni inte missar det roliga, kommande vattenpölstestet ?

I samarbete med Reima


Comments: 1

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =