Stockholms närmaste skidanläggning

Varje vinter försöker vi åka iväg på en miniskidsemester. Inte för att vi föräldrar är några skidfan utan för att barnen ska få lära sig att åka skidor. Elias har åkt en gång per år nu i tre vintrar och han har blivit jätteduktig på att åka och tycker det är riktigt kul. I år var det 3 åriga Ella’s första gång att prova på också så i helgen bilade vi upp till Stockholms närmaste skidanläggning Kungsberget på dryga 2 timmar.


Vi bodde i själva Skilodge i en superfräsch lägenhet med kök, tre sovrum och balkong med världens bästa vinterutsikt rakt ut över backen. Jag gillar att bo i själva huvudbyggnaden när vi åker skidor, för att ha det så smidigt som möjligt. Att slippa klä på sig ytterkläderna för att äta frukost och middag är guld värt eftersom man klär på och av barnen ytterkläderna hundra gånger på en dag ändå när man åker skidor-värmer sig-åker lite mer skidor osv.


Både Elias och Ella fick gå skidskola tillsammans det här året. Skidskola är verkligen en bra grej eftersom barnen dels inte säger ifrån på samma sätt till en utomstående person och vågar och lär sig mera.

Elias utmaning den här gången var att lära sig att staka sig upp efter att ha hoppat av liften. Det finns massor av nedfarter i Kungsberget varav två med knapplift som Elias kan åka i.


Ella, duktiga tjejen. Bara 3 år och stod helt själva, med böjda ben och åkte rakt ner för backen utan att ramla. Till och med knappliften klarade hon av att åka upp med – på första försöket. Att stanna hann vi dock inte lära oss så det blev full fart rätt in i våran famn och ett gott skratt ända från magen 🙂


Liksom duktiga Jag, som faktiskt inte har stått på ett par slalomskidor på 17 (!!) år, var igång i backen 😉


Hotellet i sig var väldigt fräscht och mysigt. Jag älskade loungebaren där vi gick in och värmde oss vid brasan till en kopp varm choklad flera gånger om dagen.


Middagsrestaurangen hade god mat både till vuxna och barn och kocken var mycket flexibel med maten till barnen vilket verkligen uppskattas.


Precis utanför restaurangen fanns ett spelrum där barnen körde lite tvspel medans vi åt färdigt maten. Och självklart fanns det även ett litet lekrum lite längre bort där dom kunde leka av sig innan det var nattdags.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 7 =