Stockholms bästa julbord

Julbordstiderna är verkligen här. Bara de senaste dagarna har jag lyckats få i mig två julbord. Och fler blir det. Idag var jag och Felicia på mitt absoluta favorit julbord, Tyrol, där jag har varit de senaste tre eller fyra jularna.


Det jag gillar med Tyrol’s vilda julbord är att det finns extremt mycket att välja mellan, maten är god, fräsch och spännande, lokalen är riktigt fint och mysigt julpyntad och dessertbordet är gudomligt!
Julbordet består av ett 35 meter långt buffébord och 7 sittningar. Först ut är så klart sillen, sen lax, kallskuret, varmrätter, ostbricka och sist men absolut inte minst, desserterna. Kan ju verkligen rekommendera det här julbordet för de som gillar vilt eller vill ha ett julbord utöver det klassiska julbordet, för här kan man, förutom de vanliga julbordsrätterna, smaska på bla whiskeygravad älgbiff, bäverkorv, björnkorv, rökt renhjärna, björnköttbullar, lappländsk renblodpudding, hjortgryta, vildsvinskarré, kåtarökt fjällröding m.m m.m m.m.Spana in det ena (!!) dessertbordet.. här finns allt gott man i verkligen livet bara kan drömma om. Det bjuds till exempel på rödbetsglass, glöggpannacotta, saffransmaräng, hjortronpaj, polkagrispannacotta och saffranscheescake. Min absoluta favorit är vaniljglass med varma hjorton – Mmmmmm!!!


Tyrol ligger ju lämpligt nog på Gröna Lund så om man är sugen på det kan man passa på att köra en runda femkamp på samma gång. Om man vill ha det lite lugnare kan man mysa bland julgranarna med lite värmande glögg eller julaktig drink.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 13 =