Spamys i stormen

Vad kan inte vara härligare än att stänga in sig och checka in på SPA när det blåser storm och regnar i sidled utomhus? Det var vad jag och några vänner gjorde förra helgen. Vi tog entimmesflyget ner till Halmstad och sen tre mil till för att checka in på härliga Falkenberg Strandbad som låg precis på den stormiga stranden.


Vi började vår SPA vistelse med Falkenberg Strandbads signum-spa-ritual som heter Ivory. Under en Ivory behandling är man max 9-10 stycken i en separat privat avdelning med en spa värdinna som berättar vad man själv ska göra för behandlingar på sina vänner. Under ca 1,5 timme får man både bada fotbad, smörja i kroppen med lera, isskrubba kroppen och bada både aromabastu, ångbastu och den nordafrikanska bastun Rasul.

Det ingick även en turkisk Hamam behandling där man på en marmorbänk får hela kroppen skrubbad av sina vänner.

Efter det kan man bada i den allmänna spapoolen med underbar utsikt ut över havet. Eller kanske ett bastubad med samma utsikt? Så rogivande!

En behandling är ett måste när man ändå är på SPA tycker jag. Jag provade deras 90 minuter härliga Face Diamond ansiktsbehandling med både exfoliering och syrabehandling med Nimues resultatinriktade produkter. Underbart!


Sen avslutade vi vår SPA dag med att slappa i dom här sköna dubbelsängarna framför en varm och mysiga brasa. Ni kan ju gissa om man somnar! För att sammanfatta spat på Falkenberg strandbad kan jag verkligen förstå att dom har blivit utsedda till bästa spa. Det är supermysigt, avkopplande, känns lyxigt och har ett guldläge med havet precis utanför.

Förutom SPA:t har det här hotellet riktigt bra mat. Jag är ofta lite skeptisk till maten på hotell där man bokar ett paket där mat ingår. Men här var den verkligen jättegod! Man får själv välja förrätt, varmrätt och efterätt och det finns bra val att välja mellan. Min mat var så himla god så jag åt samma varmrätt båda dagarna 🙂 Servicen vid både middag och frukost var helt outstanding! Vi trötta småbarnsmorsor råkade för en gångs skull sova lite längre så vi missade helt frukosten men då fixade den snälla personalen fram en frukost till oss. Det kallar jag bra service!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 20 =