Snygg & lätt brandsläckare

DSC07364DSC07363Ja ni kanske tror att jag har sadlat om till bonde men så är inte fallet. Ikväll har jag nämligen varit på en riktigt bra utbildning. En brandutbildning! Och då fick man ha på sig den här snygga outfiten 😉 Det var ju tur att jag precis hade tvättat håret och i sista sekund svirade om från klänning till jeans 🙂 Brandutbildningen hölls av Stockholms Brandförsvar och var verkligen helt suverän. Alla borde gå den! Jag fick lära mig massor av livräddare som alla måste känna till för att ens ha en chans att klara sig om det brinner. Ska ge er alla tipsen imorrn..
DSC07380I samband med brandutbildningen fick vi också den lätta och snygga, svenska brandsläckaren Firephant presenterad för oss. Den här brandsläckaren är en pulverbrandsläckare och väger bara 1 kg istället för dom ”vanliga röda” brandsläckarna som, jag kan säga är hur tunga som helst, väger 6 kg. Svaga jag klarade inte ens av att nypa in handtaget som gör så att pulvret sprutas ut, samtidigt som jag skulle lyfta den röda brandsläckaren med samma hand :S Men på bilden ser ni erfarna Jessica som har vanan inne och klarar det hela galant!
firephant_0_bigFirephant brandsläckaren är dessutom liten och snygg så absolut en grej man kan ha som inredningsdetalj i hemmet! En sån där stor, ”vanlig röd” brandsläckare skulle jag aldrig ens komma på tanken att köpa och ställa hemma nånstans men den här kan man ju till och med ha på köksbänken tycker jag. En perfekt julklapp från mor- & farföräldrarna också 😉 Men allra viktigast är att den är enkel att använda och inte alls tung.

 

Comments: 2

  1. jag ser att jag var den enda som inte var där 🙂 och vad jag förstår så tyckte alla det var toppen. hade ni ungarna med er? jag blev lite…näee jag orkar inte.

    • Nej nej inga barn med, herregud 🙂 Det var en helt suverän utbildning!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − nio =