Smidigt och behändigt koppel!

När jag var gravid första gången gick jag mycket och grubblade på hur det skulle funka med vår Jack Russell hund och en ny liten bebis i hemmet. Vår hund Tussi hade ju nästan blivit behandlad som en bebis och nu skulle det komma en rival in i familjen. Vi var därför väldigt noga med att ta reda på hur man skulle göra för att på bästa sätt introducera den nya familjemedlemmen. Jag har skrivit om dom tipsen tidigare så du kan läsa dom här om du är intresserad. Men utöver det tänkte jag mycket på hur allt det praktiska skulle fungera. Hur skulle jag till exempel göra när jag skulle gå ut och gå med barnvagnen (som jag måste hålla i med två händer) och samtidigt ha ett koppel i handen?
Efter lite tips och googlande kom jag fram till att köpa ett så kallat jogging koppel som man sätter kring midjan. En superbra grej för dig som har hund och barnvagn! Då knäpper man bara fast kopplet runt midjan och så har man händerna helt fria till barnvagnen och annat. Visserligen funkar det ju att hålla i barnvagnen med båda händerna och samtidigt ha kopplet virat kring handleden också, men om du har en stor och stark hund som rycker till kan det då lätt bli att barnvagnen flyger med istället för dig själv som det skulle ha blivit om du hade kopplet runt midjan.
Dessutom tyckte jag att det var skönt att ha händerna fria för att kunna ta upp den skrikande bebisen, klä på/av en tröja, stoppa i napp osv utan att först behöva stanna till för att binda fast kopplet någonstans och sen hjälpa bebisen. När du har det kring midjan har du som sagt båda händerna fria! Sen när man väl vill stanna någonstans är det smidigt att bara knäppa fast kopplet runt ett träd eller stople istället för att behöva göra knutar som sen tar ett år att försöka få upp. Ja ett litet koppel tips från mig till er andra med hund-barn-familj 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + tretton =