Smarta barnkläder

Bodyförlängare

I början växer barnet sjukt snabbt! Man hinner ju inte ens använda alla plagg man har fått i strl 50 innan man ska börja använda strl 56! För att kunna njuta av de fina plaggen lite längre kan man fästa en bodyförlängare på bodyn och vips blir den 10 cm längre! Tänk om man kunde göra så med ens egna kläder…fast på bredden 🙂

Checkme body

De gånger man inte riktigt litar på sin näsas doftsinne och känner att man måste dubbelkolla om det verkligen kan stämma att lunchen redan har passerat den lilles kropp på bara en halvtimme, måste både strumpa, byxa och body av!

Med en Checkme body kan man lätt kontrollera innehållet i blöjan utan att behöva ta av varken strumpa, byxa eller body! Det är möjligt genom en liten skärning i bodyns nedersta rygg.

BabyLegs

Jobbigt att ta av strumpbyxorna varje gång du ska byta blöja?? I så fall är lösningen BabyLegs, som någon smart person har uppfunnit! BabyLegs är som ett par benvärmare fast dom täcker hela benet.

Också jättebra att ha för att underlätta potträningen!

Tröjhållare

Inte vill man väl att barnet ska vara kall om ryggen? Det var en av anledningarna till att jag dröjde på att börja använda tröjor istället för bodys till Elias, eftersom tröjorna hela tiden åker upp!

Men nu finns det nåt så smart som tröjhållare som håller fast tröjan på sin plats genom hängslen som man spänner mellan benen (endast för barn med blöja!).

Krypbyxor

Sobea heter företaget som säljer den smarta uppfinningen Krypbyxan! En krypbyxa är precis vad det låter som – en byxa som gör det enklare att krypa!

Byxan är gjord av mjuk velour och har en knälapp av läder som gör att knäna inte halkar och att det inte blir så hårt för dom små knäna.

Strumpklämmor

Det är visserligen tråkigt att tvätta men det är ÄNNU tråkigare att sortera den rena tvätten! Och för att inte tala om att sortera strumpor! Kan omöjligt finnas nån människa som stimuleras av det!?!

Perfekt att ha är därför ett par strumpklämmor som du använder för att para ihop strumporna innan du kastar in dom i tvättmaskinen! Nån som inte blev sugen?? 😉

Inchworm – sko som ändrar storlek

Inchworm är en toppenuppfinning för oss som tycker att det är alldeles för ofta man behöver köpa nya skor till barnet eftersom foten växer alldeles för snabbt för att ett nytt barnbidrag ens har hunnit komma! Det funkar inte riktigt att köpa alldeles för stora skor heller för då går dom ju bara runt och snubblar..

Inchworm är en sko som växer med barnet. Alltså en sko som man kan justera så att längden blir upp till 3 storlekar större! Helt otroligt!!

Elias är en riktig bigfoot och bytte från storlek 19 till 21 bara på 1,5 månad så så fort han kommer upp i storlek 27 ska jag garanterat köpa ett par Inchworm skor till honom!

Thermo baby body

Är du osäker på om din lilla bebis är för varm eller för kall?? Då är bodyn thermo baby det perfekta klädesplagget för dig och din bebis!

En thermo baby body har en unik värmekänslig text tryckt på bodyn som försvinner om bebisen har en temperatur över 37,5 grader.

Sock ons

Jag vet inte hur duktiga era bebisar är på att behålla strumporna på men Elias var iaf HELT otrolig när han var mindre!! Strumporna åkte nog av 40 gånger om dagen tror jag! En väntill mig var då så finurlig och köpte ett par Sock ons som är ett par slags extra strumpor som man sätter ovanpå den vanliga strumpan så att den sitter kvar där den ska sitta! Smart va!? 🙂

Skostrumpa

Jag tyckte alla skor kändes så hårda till Elias lilla fot när han var liten, liten bebis. Men så hittade jag skostrumpan Bical shoesock som är som en strumpa med gummisula under! En jättemjuk sko som går att använda både inne och ute och dessutom går att tvätta i tvättmaskin! Det kan inte bli så mycket bättre till lillens fossing!!

Goretex

Att ha Goretex i Elias vinterskor var ett absolut måste för mig! Jag har själv Goretex i mina vinterskor och jag är inte direkt den som springer och hoppar i vattenpölar och rullar i blask. Så om jag har Goretexskor borde Elias verkligen ha det!

Goretex materialet är både vattentäta, andas och ska hålla fötterna torra!

UV dräkt

Om man ska ut och resa med barn under 1 år så får man inte låta barnet vistas i solen.. vilket är helt omöjligt om man ska åka utomlands till något varmt ställe.. Att smörja med solkräm får man heller inte göra på barn under 1 år – så vad ska man göra!?? Jo.. skaffa en UV dräkt!

De flesta UV dräkter skyddar upp till faktor 50 och man kan hitta dräkter som täcker från topp till tå! Ser ganska roligt ut men ett sjukt bra plagg 🙂

Barnsovsäcksoverall

Camparmänniskor – se hit!! En sovsäck i form av en overall är skapad – MusucBag! Nu kan du leka, spela kort och äta i din sovsäcksoverall utan att frysa!

Vakum påse

Det är nåt helt otroligt vad mycket kläder man har samlat på sig bara på 1,5 år!! Men i och för sig inte så konstigt med tanke på att det har avverkats 7 storlekar på den tiden!

Vissa slänger sina kläder, andra säljer eller ger bort men jag sparar J Min sambo skulle garva om han läste det för jag är tydligen en riktig multi-samlare i hans ögon 🙂

Problemet med att spara är att det tar upp sån onödig plats, som man dessutom egentligen inte har. Vakum påsar som förminskar med upp till 75% är därför den perfekta lösningen!

Skaljacka

För den som inte visste det så är det oftast fukten som gör att man fryser och inte den kalla luften. Men det är också viktigt att materialet andas och släpper ut fukten för att man inte ska frysa. Det är precis vad en skaljacka gör och det är därför den finns i alla dagisbarns hem 🙂

GPS jacka

”Med ett litet GPS chip i jackfickan har du koll på vart ditt barn befinner sig och om barnet lämnar området du har förprogrammerat så skickas ett litet larm till din mobil”!! Ojojoj säger jag bara 🙂

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem − ett =