Simskola 5 år

Elias har gått på babysim, simlekis och simskola och allt möjligt ända sedan han var bebis. Allt för att skapa vattenvana och lära sig grundläggande saker som att själv hålla i sig i kanten, ta sig upp själv, hålla andan, flyta osv. Men nu när han är 5 år började han en ”riktig” simskola där tanken är att man ska lära sig simma.

 
   

Om jag förstått det hela rätt är det först vid 5 års ålder man kan börja i en sån simskola där föräldrarna inte är med i vattnet (det är flera simlärare med i vattnet) och där man ska lära sig att simma själv utan hjälpmedel. Självklart använder dom simringar och andra hjälpmedel för att lära barnen simtagen men ibland tas dom bort och dom får öva att simma utan något hjälpmedel. 

   Vi går på Monas Simskola som håller till i en liten jättevarm och skön (33 grader) bassäng hos Stockholm Simskola vid Kungsholmstorg. Kursen är en halvtimme en gång i veckan i två månader. Ett plus är att det är på söndag eftermiddagar. Jag tycker kursen har varit bra och Elias har gjort stora framsteg i sina simtag! Om man kunde få önska hoppas jag på att det är lite färre barn på nästa kurs 😉 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 5 =