Simrishamn med familjen

  Just nu är vi iväg på en Viking Line familjekryssning innan det är dags att börja jobba igen. Men mer om den får ni veta när vi är tillbaka. Nu under sommaren har vi besökt många ställen i Sverige som vi inte varit på förut. Ett av dom är mysiga Simrishamn i Skåne. Jag har ju tidigare tipsat er om flera ställen där runt i trakterna så nu tänkte jag dela med mig av lite info om Simrishamn till er som är sugna på en semester på Österlen!    Kiviks musteri som ligger i närheten av Simrishamn är till exempel ett mysigt ställe att göra dagsutflykt till, mer om det har jag ju berättat om tidigare. Andra utflyktsmål är Stenshuvud eller den thailandslika stranden i Knäbäckshusen.

   Det är väldigt mysigt inne i Simrishamn och det finns många små kullerstensgator med låga trähus och klättrande rosor på väggarna. Så hit kan man åka för att bara strosa runt om man vill! 
 Själva shoppinggatan leder rakt ner till hamnen och har flera välfyllda restauranger med uteserveringar. Lite längre upp på gatan finns också ett mysigt och populärt trädgårdscafe (som även har vedungspizzor). 

 Det roligaste för barnen inne i Simrishamn ”city” är nog det lilla turisttåget som åker omkring på gatorna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =