Riu Bambu Punta Cana

För er som är sugna på Dominikanska Republiken kommer min andra hotellrecension här.

Vår andra vecka bodde vi på Riu Bambu i Punta Cana. Jag har hört så mycket bra om Riu hotell förut så vi tänkte att det var ett säkert kort. Men det började inte värst bra för när vi checkade in visade det sig att rummen hade 2 st pyttesängar där varje person fick 62 cm bredd var att ligga på (riktigt dåligt informerat och hanterat av TUI också). Men men, hotellets läge mitt på stranden var ju underbart i alla fall 🙂

En annan sak som var bra var minidiscot. Väl organiserat, bra sånger och engagerade ledare. En sån himla hög uppslutning blev det varenda kväll!

Stranden var grym! Förutom att det blåste storm varje dag så vågorna var väldigt starka och handuken flög omkring. Men skönt att solstolarna var utspridda bland palmerna och inte stod uppradade. Inte alls mycket folk heller. Men stooor skillnad bara man gick till grannhotellen en bit bort på stranden..

Så himla mycket folk!

Det låg 5 st Riu hotell i samma område och de alla hade tillgång till vattenlandet som låg i mitten. Det fanns rutschkanor för barn och vuxna i alla åldrar. Superkul tyckte barnen!

Däremot var poolområdet på hotellet inget att hurra för. På tok för mycket folk som skulle samsas om de lilla bassängerna (som verkligen kändes som simskolebassänger också). Förstår att det blir så här med 2000 gäster på samma hotell..

Solstolarna var ställda så tätt att du var tvungen att ligga och sniffa på grannens svett. Vi snackar 1 cm mellanrum. Från kl 11 varje dag var det dessutom ”disco” i poolen och inte alls mysig stämning.

Som tur var fanns en annan mindre pool som dessutom hade lite sandstrand och palmer bredvid sig, där vi hängde.

Jo, hotellet var ett All inclusive hotell och det säger faktiskt en del om maten. Buffen var inget man någonsin kommer sakna och a la carte restaurangerna (det fanns 3) var helt okej men inte så mycket mer än det. Extremt högljutt och bullrigt med människoprat och disk på frukostbuffen också. Dessutom var det okej att röka i den halvöppna delen (tak men inga väggar) vilket inte var så trevligt för oss andra.

Så här i efterhand kan jag säga att stora, opersonliga, överbelastade Riu hotell där allt sker på rullande band (gäster in, gäster ut) inte är nåt för oss. Vårt första hotell, Bavaro Princess, var helt klart det vi gillade bäst av de två!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =