Recension Babybjörn bärsele One

Jag var en av de lyckliga utvalda att få testa och recensera Babybjörn‘s nyaste tillskott, bärselen One, i ett samarbete med Allt för föräldrar, så nu har jag använt den ett tag och tänkte dela med mig av min erfarenhet och tankar till er. 
Ella är nu 6 månader men har varit si så där nöjd lite från och till sen hon föddes. De första tre veckorna sov hon i stort sett dygnet runt men efter det blev hon lite gnällig och närhetskrävande på kvällarna och det höll väl i sig i ca 2 månader. Under den tiden fick jag laga mat med henne i ena armen, 2,5 åriga Elias hängande på benet och matsleven i andra armen.. puh! Sen kom en bra period när Ella var nöjd på kvällarna så jag kunde lägga ner henne men efter det hände nåt igen och nu vill hon bli buren igen mellan 16:30-19 tills hon lägger sig. Så ni kan ju bara föreställa er hur mycket det underlättar att då bära på henne i en bärsele istället för under ena armen! Med den här Babybjörn One bärselen känns det dessutom som att hon sitter säkert och stadigt så jag känner att jag inte behöver hålla en säkerhetshand på henne utifall att. Så här kunde det se ut under en vanlig bakning hemma hos oss… Elias stående på en stol och jag med ena benet på stolen för att kunna orka stödja upp Ella med det. Elias var ännu mer närhetskrävande när han var bebis och ville konstant vara PÅ mig så med honom använde jag Babybjörn Active. Jag gillade den bärselen också men nåt (fånigt) jag störde mig lite på med den var att det liksom hängde en bred, lång flärp mellan mina ben, vilket det inte gör på Babybjörn One! Kanske lite töntigt, i-landsproblem men än dock en förbättring enligt mig 🙂
Numera har jag istället en nöjd Ella i bärselen samtidigt som jag lagar mat. Alla nöjda och glada 🙂 Men hittills har jag bara använt bärselen till just kvällarna. Vid matlagning och diskning och annat fix. Men när det blir vår och lite varmare ute är planen att jag istället ska slänga upp Ella i bärselen när jag lämnar och hämtar Elias på dagis. Känns mycket smidigare än att dra iväg på en tung vagn med Elias på en ståbräda! Dessutom mycket enklare att hämta de dagar när Elias avdelning är inne så jag slipper släpa in vagnen in på dagis, upp i hissen och in på avdelningen.

När bebisarna är riktigt små ska man ha dom vända med ansiktet mot sig men när huvudet blir stadigt (ca 5 mån) kan man vända på dom så dom kollar utåt, som Ella gör på bilden. Ella tycker det är jättespännande att sitta utåt och kolla på allt jag gör så hon sitter bara utåt! När hon sitter i den tycker jag att hon sitter stadigt och det ser ut att vara ganska mysigt där inne 🙂 Jag gillar också att ha på mig bärselen för den är lätt att sätta på, enkel att få i Ella i och skön att bära. Jag får inte ont någonstans och den skaver inte heller. Bärselen är ju ergonomisk och har ett avlastande midjebälte vilket gör att ryggen inte belastas. Så det är inte bara en bärsele gjord för barnet utan även för oss som bär den! Man kan också välja att ha vikten på axlarna om man vill det, men det är inget jag föredrar..

En nya finess med Babybjörn One är att man kan ha barnet både på magen och ryggen. Superbra tycker jag! Bärselen ska också ta upp till 3 år (15 kg) så jag var ju tvungen att prova att bära Elias på ryggen (barnet rekommenderas vara 1 år om man ska bära det på ryggen så Ella är ännu lite för liten för det). Vet dock inte om jag kommer ha så mycket användning för att bära runt på Elias i vårt vardagsliv, ja det skulle i så fall vara om man skulle resa på någon semester där man skulle promenera eller vandra mycket, då kan jag tänka mig att det är smidigt. När man ska sätta ett äldre barn i bärselens ryggläge ska man först sätta barnet mot sig i magläget och sen swicha runt barnet till ryggläget, vilket jag tyvärr tyckte var svårare än vad det lät som, i alla fall med en klump på 14,5 kg :/ Ja för mig gick det inte att få av Elias på det sättet.. Men det kanske är lätt som en plätt med en ettåring på 10 kg!?

Comments: 9

 1. Elle says:

  Verkar kanon! Ser rejäl och stabil ut och jag förstod det som att den är enkel att använda själv, utan att någon anna ska stoppa i bebisen.

  Bra recension!

 2. Att bära på rygg var inte det smidigaste med vår 3 åring heller, han är ju så lång! Men kan tänka mig att det blir lättare när de får växa in i den och man då kan switscha från mage till rygg.

 3. R says:

  Vilka fina ungar du har. Så vackra!
  //R

 4. Malin says:

  Hur tycker du den är jämfört med andra ergonomiska selar, så som Ergo, Manduca och liknande?

  • Manduca har jag inte testat och vet tyvärr ingenting om, men Ergo baby har jag ju också kört så där kan jag jämföra. Jag tycker nog att BabyBjörns One avlastar ryggen mer än vad Ergo Baby gör (eller så är det jag som gör nåt fel med inställningarna) men Ergo Baby känns mjukare. Den Ergo Baby bärselen jag har måste man dock ha ett babyskydd i för annars sitter Ella med benen rakt ut åt sidorna och det ser ju inte direkt så skönt ut 😉 Så det tycker jag faktiskt är ett minus med Ergo Baby’n. Själva funktionen med att swicha runt barnet från mage till rygg (nu pratar jag om Babybjörn One) vet jag inte om jag skulle haka upp mig på eftersom jag tyckte den finessen var ganska svår att utföra, i alla fall på en 15 kilos.. Hoppas mina reflektioner gav nån hjälp!

 5. Carolina says:

  Jag skulle rekommendera dig (och alla andra) att testa en bärsele som verkligen är ergonomisk, på riktigt istället. Babybjörn är det då inte när barnet sitter och dinglar med benen rakt ner. Att ha barnet framåtvänd kan heller aldrig vara ergonomiskt öh. Och hur sköna är de för bäraren kan man ju fundera på också, jag hade en BB en kort stund när min bebis var någon månad, efter mindre än 30 min fick jag väldigt ont. Det finns massor med info om BB och (icke) ergonomi om du googlar. Det är verkligen jättetrist att BB dominerar marknaden tack vare all sin reklam när det finns så många andra bra bärselar där ute, ex Manduca, Beco, Ergo mfl som är så bra att man orkar bära sitt barn under flera år. Mvh Carolina

  • Ja visst finns det fler bra, ergonomiska bärselar. Jag har även haft en Ergo Baby som jag gillade! Vad tråkigt att du fick ont av din BabyBjörn, min skaver eller smärtar ingenstans! Men det beror nog på vilken bärsele man har (om den har ryggplatta, höftstöd osv) och om man har den rätt inställd osv. Jag ska införa gästinlägg här på bloggen med bland annat recensioner, så du får gärna skriva om din bärsele om du vill. Bara att maila mig hedman_jenny_@hotmail.com

 6. Stina says:

  Så det där med att den funkar upp till 15 kg ska man ta med en nypa salt? Ser inte alls bra ut med stora killen så även ergonomin för barnen bör man väl ifrågasätta.

  • Jag som är så pass svag skulle nog inte bära omkring så mycket på min 15 kilos men han sa att han satt bra och bekvämt så pappan som orkar kan ju bära på honom om det skulle behövas.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 4 =