Recension av Oral B Genius 9000 eltandborste

Jag borstar alltid mina tänder väldigt noga och använder munvatten dagligen men kan ärligt säga att jag slarvar med tandtråd. Tycker mina tänder känns rena men OJ vad fel jag hade. När jag i förra veckan var på en pressvisning och fick prova den nya eltandborsten Oral B Genius 9000 märkte jag vilken otrolig skillnad det var. Tänderna kändes såå mycket renare!


Efter en veckas användning av eltandborste är jag helt såld. Men vad är det för speciellt med just Oral B Genius 9000 eltandborsten? Jo den använder en 3D-rengöringsteknologi som rör sig fram och tillbaka, roterar och pulserar för att komma åt runt hela tanden och bryta sönder och ta bort plack. Faktiskt tar den bort 100% mer än en vanlig tandborste. Bara det räcker som en anledning att använda den här tycker jag!

Den snurrar helt galet snabbt också! En vanlig tandborste gör ca 690 riktesförändringar (som tar upp bakterierna från tänderna) medans den här får till hela 10 500.
Och för att inte skada och slita på emaljen har den också en trycksensor som säger till om du trycker för hårt när du borstar, vilket min vanliga tandborstes stretande strån visar på att jag alltid gör…


Men den allra coolaste funktionen är att eltandborsten har bluetooth! Så när man använder den här eltandborsten kan man koppla upp sig mot sin iphone, logga in på Oral B appen och fotografera sin mun för att se exakt vilka ställen man missar att borsta på och vart man behöver borsta mer. Hur smart? Att man ska borsta tänderna i 2 minuter varje gång har appen också koll på.


Älskar det uppladdningsbara resefodralet man får med också. Åter igen kommer iphonen till användning för eltandborsten.

SONY DSC
Jo visst, man kan ju tycka att priset på strax över 2000 kr är lite väl saftigt för en tandborste, MEN, om man tänker på hur mycket man sparar in på att slippa ta bort plack hos tandläkaren sen så har man snabbt tjänat in pengarna.

Psst.. Oral B har även eltandborstar för barn där man kan använda en barn app med Disneyfigurer som gör tandborstningen roligare.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =