Recension av Britax Kidfix II XP Sict


I höstas var jag på en intressant föreläsning med Britax där de presenterade sin smartaste nyhet – Britax Kidfix II XP Sict. Jag som är en säkerhetsnörd (när det gäller barnen) kan säga att jag blev HELT såld och var så klart tvungen att skaffa en.
Det som är ”the thing” med Britax Kidfix II XP Sict är att det finns ett extra skydd, SecureGuard, som håller bilbätet på plats och gör så att trycket hamnar på det hårda höftbenet istället för alla känsliga organ i den mjuka magen, vid en krock. Ni kan ju föreställa er vad som händer med ett litet barns mage om bältet hårt åker in där vid en krock. Jag vill inte veta..


En annan riktigt bra funktion på den här bilbarnstolen är att den har en unik säkerhet vid frontal- och sidokrockar. Först och främst ett sidokrocksskydd (Sict) och så XP-PAD som reducerar 30% (jämfört med enbart bilbälte) av rörelseengergin från barnets nacke vid en frontalkrock. Elias älskar sin nya bilbarnstol och ser ut att sitta som en gud i den 🙂 Längtar till Ella fyller 4 år så hon också kan få en!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − tio =