överflödig packning – tips på onödiga grejer!

Nu så här i efterhand, när man har kommit hem och packar upp alla grejer kan man ju konstatera att vissa saker aldrig ens användes under resan.. Inte undra på att jag hade flera kilos övervikt redan på ditresan 😉 Alla är ju olika och bara för att jag tycker en grej är superviktig eller onödig att ha med sig på resan så behöver ju det så klart inte betyda att det gäller för alla! Men jag tänkte ändå dela med mig av det jag lätt hade kunnat lämna hemma istället för att släpa med mig i resväskan till Aruba tur & retur 🙂

badskor
Den här prylen är ganska otippad att jag tar upp på den här listan! Men faktiskt så använde vi Elias badskor en endaste dag under hela Aruba vistelsen.. För eftersom sanden inte var ett dugg het behövdes inga badskor på stranden. Om vi däremot hade hängt mycket runt poolen hade jag slängt på Elias sina badskor där så han inte skulle halka och bryta varenda ben i kroppen, för runt en pool är det alltid blött och snor halt för ett par små babylena fossingar!

långärmade tröjor
Om man åker till nåt ställe där det kan bli kyligt på kvällen så kan nån långärmad tröja så klart vara bra att ha med sig på resan men om man åker till nåt tropiskt, hett ställe som Thailand, Malaysia eller Aruba så behövs garanterat inte nån långärmad tröja ens till kvällarna.. om man inte vill skapa en bastu i barnvagnen, som Elias fick erfara..

strumpor
Strumpor? Ja varför ska man ens ha med sig strumpor på en solsemester? Jo men det är faktiskt bra att ha med sig nåt par strumpor dels för att ha på sig på flygresan och dels om man vill skydda dom små fossingarna från myggbett. Men man behöver inte ha med sig 5 par som jag hade..

50 hattar
Att packa med sig en solhatt är ju så klart ett måste om man ska till ett soligt ställe men att överdriva med 50 olika hattar är riktigt onödigt! En solhatt som blir blöt torkar på mindre än 20 minuter i ett riktigt soligt land, så max 2 solhattar räcker gott å väl!

badbyxor
Badbyxor var typ en av dom första grejerna jag slängde ner i resväskan! Klart man har med sig ett par badbrallor om man ska bada på Aruba tänkte jag! Men när då?? Elias har ju på sig UV dräkt i stort sett twenty-for-seven och badar ju så klart i den och inte några små badbrallor! Dom lämnar vi hemma nästa gång!

strandleksaker
Släpa inte med dig några strandleksaker vad du än gör!! Jag har nog aldrig varit på ett ställe där man inte kan köpa strandleksaker för en billig penning! Om man har tur så kanske man får nåt överblivet strandkit från nån avresande familj också! 

leksaker
Jag släpade med mig nästan Elias halva rum av leksaker.. inte nödvändigt kan jag konstatera så här i efterhand! Hur tänkte jag egentligen? Visserligen är det ett nödvändigt måste att ha med sig massor av roliga grejer att leka med under själva flygresan MEN att släpa med sig ytterligare leksaker ska struntas i! Barnen leker ju ändå bara utomhus i sanden, i poolen, i havet och på gräset om dagarna så några leksaker behövs inte!

solglasögon
Vi köpte med oss ett par solbrillor till Elias enbart för att dom var sååå coola 🙂 Men tror ni han gillade att ha på sig dom? Näe.. ett helt onödigt köp kan jag lova!

Har ni nåt tips på grejer som ni har haft med er men aldrig packat upp ur resväskan??

 

Comments: 4

  1. vilket toppeninlägg, perfekt nu innan vår resa. ser redan nu det är några saker jag ska plocka ut. TACK!

  2. Helene says:

    Hej! Nyss hemkommen från Thailand (idag)! Jag köpte med oss ett paket engångsbadbrallor som aldrig kom till användning. Vi hade två st blöjbadbrallor och 2 st UV dräkter, det räckte gott och väl! Som du säger, i varma länder torkar allt på en sekund! Jag hade nog bara tagit med mig en UVdräkt, det hade räckt. Bra för plånboken osså då de kostar så mkt!

    • Hoppas ni hade det härligt i Thailand! Tack för tipset 🙂

  3. lillal says:

    Vi har hAft alldeles för mkt kläder m oss t Oscar 😉 ofta kan de ju ha kläderna mer än en gång när de går o uv dräkt hela dagarna 😉

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =