NEW YORK

Ibland är det bara så himla skönt att släppa allt (allra helst jobbiga saker) och bara åka iväg till något härligt ställe. Blunda en stund, ha det kul och ladda nya batterier. Det var precis vad vi gjorde i helgen – åkte till New York!

Vilken cool stad! Jag hade aldrig varit i NY förut och det är verkligen en stad man måste åka till nån gång i livet. Inte bara alla dessa skyskrapor utan massor av blandade grejer att uppleva.

China town till exempel. Som att komma till Asien genom att gå runt hörnet på huset. Mysiga SOHO var dock min favoritstadsdel.

Central Park – den 5 km avlånga parken som ligger inbäddad mitt i city omringad av höga skyskrapor. Vi hade tur och 27 grader sol första dagen så då passade vi på att hänga här.


Roof top:en ovanpå Museum of Art bjuder inte bara på kall dryck i värmen utan även utsikt över Central Park

Chelsea Market – en coolare variant av Östermalmshallen.

High Line – en gammal järnväg ca 10 meter ovanför marken som numera är omgjord till promenadstråk. Överskattat om ni frågar mig. Jag skulle inte lägga tid på att gå dit men å andra sidan är det skönt att kunna promenera någonstams på Manhattan utan att behöva stanna vid ett trafikljus varje tjugonde meter.

Beauty & Essex – en restaurang väl värd ett besök. Precis en restaurang i min smak! Hög musik, lite stimmigt, mycket folk, bar, bra spännande mat. Och pricken över i:et var gratis champangen på damernas 🙂

Buchers daughter – är däremot inte en restaurang att rekommendera. Ställe som serverade vegansk frukost/brunch/lunch som var halvgod och på tok för överprissatt. Dessutom stort minus till stället dom var skitigt och halvskabbigt. Bra frukostställe (som också har brunch och lunch) är däremot Friend of a Farmer (bilden är därifrån) som får stora tummen upp!

Roof tops – finns en del roof tops på Manhattan. Riktigt häftigt att åka upp i en och kolla på den otroliga utsikten! PHD rooftop var en bra en uppe på Dreamhouse hotel med skön barfeeling.

Freedom tower – tornet som restes för att hedra minnet av alla som dog under 9/11 i World trade center tornen. Dit måste man nästan gå bara för att visa sitt stöd.

Ja man kan ju säga att New York går ut på att promenera och se och uppleva saker. Vi fick ihop 5 mil på tre dagar där. Men vad gör man när regnet vräker ner så mycket så att man blir dyngsur även med paraply och man inte är intresserad av att gå på museum? Jo då går man på bio. Ipic biografen var verkligen nåt utöver det vanliga med justerbart fotstöd, grym ljudsättning och privat servitör in i salongen. Däremot var man tvungen att punga upp 30 dollar per stol och lika mycket till för lite snacks men å andra sidan är det den prisnivån allt på Manhattan ligger på.

Tack New York (och våra suveräna svärföräldrar för barnvakt!) för en minnesvärd och välbehövd weekend!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 4 =