Mysig herrgård med fantastiskt SPA

Under vår Österlen-Öland semester med familjen passade vi på att lämna barnen några extra dagar hos farmor och farfar för att åka iväg på lite egen tid tillsammans bara vi vuxna. Viktigt, viktigt, viktigt att försöka få till lite tid tillsammans utan barnen lite då och då. Vi styrde kosan mot Hooks Herrgård nån mil utanför Jönköping och hade en jättehärlig weekend!

Eftersom vi hade fruktansvärt tur med vädret så passade vi på att njuta av värmen och den härliga delen av SPA:t som var utomhus. Vi åt fräsch lunch, drack god champagne och kopplade av i solstolar och utomhuspooler i flera timmar. Barn är välkomna på SPA:t fram till kl 13 så vi som hade lämnat barnen hemma uppskattade lugn och ro och stannade ända till dom stängde kl 20.

Därefter gick vi in och varvade våra behandlingar med relax i inomhus SPA:t. Hela SPA avdelningen på Hooks Herrgård är sproilans ny från i höstas så allt är jättefräscht och stilrent. Det finns flera olika pooler både inne och ute, upplevelseduschar och tre olika bastuar. Lite extra häftigt att vattnet i poolerna kom från Hok sjön utanför. Det gjorde att badkrukan själv fick lust (och dessutom gjorde det!) att hoppa i den 21 gradiga sjön utanför 🙂 

Det är inte ofta man får någon som helst behandling gratis när man är på SPA, så ett stort plus tyckte jag att det var att man i SPA:t kunde sätta sig ner och själv lägga fötterna i ett saltfotbad.
  Jag bokade också in en ansiktsbehandling på en timme. Något unikt med SPA behandlingarna på Hooks Herrgård är att man bokar in tiden och inte en specifik behandling. Därefter väljer man ansikte eller kropp och får själv välja vad man vill att teraphuten ska fokusera på under tiden. Jag provade för första gången på en K-lift som är en energibehandling med LED-ljus och mikroström som man gör med en maskin. Jag kan säga att jag kände mig mycket finare i huden direkt efteråt men kan tänka mig att det blir helt slående om man går regelbundet.
I vårt hotellpaket ingick förutom tillgång till SPA:t, även en god trerätters middag. Mycket smidigt när allt ingår tycker jag!
Efter en lång och avslappnande dag på SPA:t och en middag som fyllde magen var det dags att krypa till kojs. Inte helt fel att vakna upp med den här underbara utsikten och dessutom kunna avnjuta en god frukost till den, är inte helt fel kan jag lova!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 1 =