LUXE EVENT food & wine

luxeeventEfter förra succén med LUXE EVENT Spa var det igår kväll äntligen dags för mitt och Felica‘s andra LUXE EVENT. Denna gång LUXE EVENT food & wine som hölls i mysiga lokalen Mosebacke Matstudio för ett gäng härliga mat-& bakbloggare. Oj, vilken trevlig och rolig kväll vi hade! Det går ju inte att bli så mycket fel när man har fantastiska gäster, utsökt mat och en underbar lokal.P608014711535401_10155665101690585_794614875_o
Vi är så glada för att så många fina, härliga gäster ville komma på vårt event för att ha en trevlig och god middag tillsammans! Stort tack till Sveriges Mästerkock deltagaren Anna Barkman, krogrecensenten & Vin och matguiden bloggaren Agnieszka, mat-& bakbloggaren Bambi, Hela Sverige bakar vinnaren & Älska att baka bloggaren Caroline, ELLE mat & vin bloggaren Caroline, Hela Sverige bakar deltagaren och ELLE mat & vin bloggaren Cassandra, Hela Sverige bakar deltagaren & tidningen Hembakat bloggaren Fredrik, kokboksförfattaren & kocken Johanna Westman, norska bakbloggaren Kaja baker, matbloggaren Matstugan och bakelseentusiasten Milana för att ni gjorde vår kväll.DSC04098
DSC04130
Kokboksförfattaren och kocken Johanna Westman som har den här mysiga lokalen brukar normalt ha bland annat matlagningskurser för barn här men igår kväll dukade vi upp för fyra rätters middag som vår private kock Henrik Dahlin från Sveriges Kockar skulle laga åt oss på plats.DSC04135
DSC04124
DSC04138
DSC04159DSC04152Alla de här goda rätterna lagade kocken Henrik Dahlin till oss mitt ibland oss. Väldigt personligt och hög hemma-hos-känsla. Och den där roliga utdragbara teleskopgaffeln som vi hittade, herregud säger jag bara 🙂 Det bjöds på cheviche på pilgrimsmussla som apertif, terinne på confiterad anka med blomkåls pannacotta samt en crudite på rättika till förrätt och vitlöksstekt Kalvytterfilé med Anyapotatis, ostronskivling, ramslöksmajonäs och kalvsky till varmrätt. Allt supergott och utmärkt tillagat!
DSC04170DSC04172DSC04167
Och ja så klart pricken över i:et – efterrätten! Där hade Henrik gjort en färskostmousse med bakad rabarber, kardemumma consumé och havrefras som vi fick njuta av samtidigt som chokladpralinerna från Chokladfabriken flödade. Linda aka Matstugan kommer få fortsätta frossa i chokladpraliner för hon blev vinnare till en chokladpralinkurs hos Chokladfabriken. Till det serverade vi gott kaffe från Nescafé dolce gusto i coolaste Mini cooper edition som även lycklige Anna Barkman kammade hem som vinst under kvällen.
DSC0413211296517_10155665144545585_1739686798_oUnder kvällen njöt vi av alkoholfri rekorderlig cider från Åbro och  olika matchande viner från Rioja som hade valts ut av en sommelier på Grand Hotel. Agnieszka som fotade kvällens härligaste vinbild ska även få en personlig vinprovning med denne sommelier tillsammans med sina vänner. Hoppas dom får dricka mycket av min favorit som var det ljusa rosévinet Campo Viejo, ett perfekt lättdrucket vin till sommaren!
P6080138-e1433875165110DSC04116
Perfekt passande till det vinet är Johanna Westman´s kokbok Semester, där man kan hitta massor med sommarnyttiga recept till grillen, pique-niquetips och kräftskivan. Kvällens food & wine event avslutades med en riktigt rolig och spännande happening, mer om det senare..

Comments: 1

  1. wow vilken trevlig kväll det verkade vara

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio − fem =