Lopesan Baobab

Ett inlägg om vår Gran Canaria resa förra veckan är väl på sin plats! Hotellet vi bodde på hade vi fått rekommenderat av inte mindre än 5 personer i vår bekantskapskrets så att vi valde just det hotellet var det ingen tvekan om. Och det var verkligen superbra!

Lopesan Baobab ligger vid Maspalomas i Costa Meloneras (i ett nybyggt litet turistområde omringat av finare hotell) på ön Gran Canaria. Normalt sett skulle jag kalla Kanarieöarna för svenneholmarna men på det här hotellet var det mest Engelsmän och Tyskar, hörde en enda skandinavisk (norsk) röst under hela veckan!


  Hotellet har en touch av Afrika och är verkligen speciellt. Nybyggt sedan några år tillbaka och jättefräscht, snyggt och lyxigt! Helt plötsligt går du mitt i en djungel inne i hotellet och genom hela hotellområdet finns uppbygda pooler likt en flod.

 I buskarna lurar verklighetsstora (låtsas) djur och ett vattenfall finns så klart på plats.

  Två av hotellets pooler hade dessutom   en sandstrand (minigrus) byggd framför sig och pooldjupet var byggt som en långgrund sandstrand sol succesivt blir djupare.

En annan barnanpassad pool var minipoolen som låg i den inhängnade delen bredvid kids club. Där fanns det två minirutchkanor och lite andra roliga vattengrejer för de minsta barnen.

  

Hotellrummet (standard dubbelrum) var stort och hade dubbelsäng, bäddsoffa, skrivbord, badkar och stor balkong. Extra plus med morgonrockarna på rummet!  
 Lopesan Baobab hade en maskot som hette Panchi som snabbt blev alla barns favorit.

  
Kids club hade olika teman och aktiviteter (engelska, spanska och tyska) varje dag. Vi var med på prinsessdag och piratdagen med skattjakt. Lilla Ella fick lyckligt nog sina naglar målade för första gången, som hon tjatat! Och självklart minidiscot efter middagen (20.00) varje kväll. 
 Systerhotellet Lopesan Costa Meloneras som låg på andra sidan gatan hade både tennisbanor man kunde boka och lekpark som vi, bokstavligt talat, hängde i 🙂

 Vi är verkligen supernöjda med resan och hotellet var kanon! Kan starkt rekommendera det. Den enda nackdelen Lopesan Baobab hade var att det inte låg beläget på stranden, vilket vi värdesätter (men om man föredrar poolhäng så kvittar det ju!). Nu var det inte alls långt till Maspalomas stranden utan bara 700 m men det är inte det som är grejen. Dels finns det inga toaletter man kan springa på en gång i halvtimmen med alla barnen och så har ju hotellet inga egna solstolar där utan det ska hyras för 8 EUR varje dag..

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =