Knuthenlund ekologiska gård

DSC03763Den senaste tiden har det blivit en hel del resetips här på bloggen. Verkar som ni gillar det så jag fortsätter med ett sista Danmarkstips!

Innan vi skulle hoppa på flyget hem till Stockholm från Köpenhamn stannade vi till för lunch på ett jättemysigt ställe. Det är en fin bondgård som serverar gudomligt god gårdsproducerad mat där allt är 100% ekologiskt.
DSC03765
DSC03775
Gården heter Knuthenlund och ligger på Lolland i Danmark. Hit kan man komma för att äta en god ekologisk och gårdsproducerad lunch, titta på djuren eller köpa med sig en picknickkorg och slå sig ner någonstans i de vackra omgivningarna.
DSC03757
DSC03769Knuthenlund erbjuder ekologiskt kött och korv, honung, ekologiska mejeriprodukter som yoghurt, ost och mjölk från sitt egna mejeri  och massa annat gott. Gården har till och med vunnit pris för den bästa fårbrieosten i hela världen! Så till vår lunch fick vi så klart prova på bland annat just den osten men även, fåryoghurt, lammkorv och fläsksalami. Jag kan säga att allt var helt gudomligt gott, men ostälskare som jag är fastnade jag allra mest för vinnarosten!
DSC03773DSC03777
DSC03790
Vi hade turen att få en privat rundvandring på gården av dess ägare Susanne Hovamand-Simonsen som visade oss både getter, grisar, kossor, får och lamm. Förstå vilket mysigt liv hon måste leva här tillsammans med sina barn.
DSC03795
Och den här lilla sötnosen var född samma dag. Ett sånt färskt litet lamm har jag nog aldrig sett förut. Ja det här var verkligen en supermysig gård som jag varmt kan rekommendera ett besök till!
DSC03770

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =