Gör en egen kanelbullskudde!


Den här dagen hjälper ju inte direkt till. Vem har egentligen infört ”kanelbullens dag”?? Hur tänkte man där liksom? Ja inte var det på nyförlösta morsor som försöker bli av med graviditetsöverskottet man tänkte på i alla fall!
Vart man än befinner sig blir man hypnotiserad av kanelbullar! Det är bullar på jobbet, bullar på dagis, bullar på ICA, bullreklam i mailen, bullar på radion och bullar i periferin!  Det är helt OMÖJLIGT att undvika dom små kringlorna!! Så man måste ju allt unna sig att ta en.. för det är väl ändå tanken med den här dagen!? Eller vad är egentligen tanken med kanelbullens dag? Att man BARA ska vräka i sig kanelbullar idag – kanelbulle till frukost, kanelbulle till lunch, kanelbulle till middag och kanelbulle istället för välling!
Mitt råd lyder – en om dan gör kroppen (bortsett från magen) glad 🙂

Men kanelbullar är inte bara onda ting! Dom kan också vara perfekta leksaker för barnen.. i alla fall de varianter som är i tyg 🙂 Har ni spanat in dom supersöta bakverken som finns i tyg?!
Jätteroliga till barnens café lekar!!

Eller varför inte satsa på en STOR bullkudde som kan ligga i barnens myshörna?!
Om du har tid, ork och lust kan du sy en själv! Så här gör du;

Du behöver;
Ljusbrunt tyg 150 x50 cm
Fyllnadsvadd 150 x 50 cm
Vitt brodergarn

Gör så här;
Vik tyget dubbelt med rätsidorna mot varandra. Runda av kortsidorna genom att använda en tallrik och markera med en penna. Sy från mitten av långsidan, runt de rundade hörnen och ner till långsidan men lämna en lagom bit öppen. Klipp sen av det överflödiga tyget vid de rundade hörnen. Vänd tyget ut och i och stoppa in fyllnadsvadden. Sy sen igen öppningshålet. Rulla ihop allt till en kanelbulle och fäst med ett par stygn i botten. Fäst änden på kanelbullen med små stygn längs med det rundade hörnet. Avsluta med att brodera vita prickar som liknar strösocker med brodergarn!

Comments: 2

  1. slutirutan says:

    Yay!! måste jag försöka mig på! tack för tipset 😉

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 − 3 =