Fjällweekend delux

DSC07641DSC07651Äntligen är jag här uppe igen. På det helt magiska fjällstället Ramundberget. Nu är det tredje gången jag är här och jag hoppas det blir en återkommande vintersemester hit upp varje år hädanefter. Att vistas här uppe är verkligen balsam för själen. Ramundberget ligger bokstavligen vid vägens ände så när man har kört hit tar vägen verkligen slut. Så här är det lugnt, harmoniskt, vackert, fridfullt och avkopplande. Rena rama motsatsen till Åre och Sälen som är så långt ifrån detta genuina man kan komma. Så om man är en partyprisse som gillar turistiga, komersiella fjällställen ska man inte åka hit. För mig kan det inte bli så mycket mer än perfekt 🙂
DSC07823Att åka upp hit från Stockholm är verkligen en temperaturresa. Man åker ifrån +3 grader och blir välkomnad med -23. Men mini-norrlänning som man är hade jag så klart kittat upp med vinterutrustning delux från Röhnisch och Geggamoja som klarar den allra kallaste kylan. Och så måste jag ju trotsa min mamma som alltid säger ”det är ingen modevisning Jenny” och så klart även vara snygg i backen 😉
pagestugaEftersom jag redan har provat på att bo inne i Fjällstugan på hotellet så fick det bli en ”fjällstuga” den här gången. Ja det var ju inte nån liten gammal fjällstuga med träpanel på väggar å tak utan ett nybygd, superfräscht hus mitt i backen, både med bastu och uteplats. Lyx delux kallar jag det för 🙂 Perfekt ställe att bo på när man åker hit med hela familjen också. Rymligt, fräscht och utrustat med allt man behöver.
DSC07694pagematOm man inte orkar laga egen mat i sitt kök så kan man förlita sig på den goda restaurang maten här i Ramundberget för den är verkligen något utöver det vanliga. Och jag överdriver inte när jag säger att Restaurang Agaton’s avsmakningsmeny är bland det godaste jag någonsin har ätit. Helt gudomliga smakkombinationer och en riktig matupplevelse! Jag som gillar att äta tryckte helt otroligt i mig 12 rätter som alla serverades av den enormt dedikerade och matintresserade Hampus som också hade varit med och komponerat och lagat menyn. Fantastiskt gott med bland annat pilgrimsmussla med blomkål och romsäck, råbiff, blodplätt på ren och friterade ostron som var min absoluta favorit. Så kul när man får maten presenterad och serverad av en genuint intresserad människa och inte nån surmök som ”bara gör sitt jobb”.
DSC07655

20131123-234031.jpg
Eftersom jag är här utan barnen den här gången så har jag passat på att göra sånna aktiviteter som inte är lika lätta att göra när dom hänger med. Så dels spenderade jag två timmar på en islandshästsrygg vilket är nåt av det bästa jag vet. Vi red i snön uppe på fjällen, såg solen gå ner och himlen bli rosa för att sen rida i kolsvart skog vilket var ashäftigt! Måste upplevas igen. Nu ska jag fortsätta mammalyxen och egentiden med några timmar i hotellets SPA innan det är dags för Härjedals suppé så mer om min härliga fjällweekend får ni höra om imorrn.. Kram på er
DSC07772

Comments: 6

  1. lillal says:

    Woow vad härligt du har det 🙂 Avundas riktigt mkt å vilken middag å hörliga bilder, njut, kram kram

    • Ja du måste verkligen åka hit nån gång! Underbart! Kram

  2. Gud vad härligt!! 🙂 Förstår om du njuter!!!
    Och vilken himla fräsch fjällstuga!!

    • Ja det är verkligen helt undebart här uppe!

  3. Tomas says:

    Sjukt fina bilder! Bra jobbat.

  4. Anna says:

    Hej,

    Vad underbart med lite egen tid! Jag red också islandshäst när jag var där. Jättemysigt! Jag och min man tog en barnfri helg till Gotland alldeles nyss. Det kan också rekommenderas nu när det är mindre turistigt där och så kan man passa på att köpa med sig en tryffel. 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − fyra =