Brandstation och brandbil med ljud & ljus

DSC02252Elias har varit lite extra begeistrad av både polisbilar och brandbilar ända sedan han var jätteliten. En av favoritleksakerna är en brandbil från Playmobil som han själv har byggt upp med dörrar, slangar och blinkande sirener. Så du kan ju ana hur coolt han tyckte det var att gå på brandstationernas öppet hus dag som vi gjorde förra helgen! Faktiskt första gången som han sa vad han ville jobba men när hon blev vuxen. Ja du kan ju gissa vad det var 😉
DSC02227Eftersom jag inte gillar att överösa barnen med högar av presenter när de fyller år och när jultomten kommer ger jag dom hellre saker när de behöver och leksaker när de verkligen gillar att leka med nåt speciellt. Så nu skaffade vi den tillhörande Playmobil brandstationen till Elias brandbil och Ja han blev så klart jätteglad och började bygga ihop den bums 🙂
DSC02231Jag gillar verkligen Playmobil’s leksaker eftersom man först måste bygga upp dom för att kunna leka med dom. Elias tycker både det är kul och spännande att bygga så sånna här typer av leksaker passar honom perfekt. Det är dessutom en rolig grej att göra tillsammans eftersom det på vissa ställen krävs att vi vuxna hjälper till lite.

DSC02232Den här brandstationen är lite extra rolig eftersom den har en batteridriven knapp som nog har tryckts på ett hundratal gånger hittills här hemma 😉 Elias tycker det är superkul att trycka på larmet och sätta brandmansgubben på handtaget till stången så brandmannen svischas ner till nedervåningen.
DSC02250Och där står så klart brandbilen redo och väntar på att portarna ska öppnas för att åka på utryckning. Ett tips till kommande födelsedagspresent eller julklapp till era 4-5 åriga kids?
DSC02234

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fem =