Alla hjärtans dag bakelse

Att det är Alla hjärtans dag imorrn har väl ingen missat? Vi brukar bara göra nåt litet för kul skull hemma, typ en hjärtlig-efterrätt. Eftersom man har begränsat med tid mellan skol- & dagishämtning och middagsdags måste det vara nåt som kan sköta sig själv i ugnen medans vi fixar och äter middag, så imorrn blir det dom här söta hjärtana (perfekt för mig som inte äter gluten också!) som jag fick tips om på ICA. OBS! Den ska vara inne i ugnen i 2 timmar.


Maränger:

3 äggvitor

1 krm ättiksprit 

1 dl strösocker

1 dl florsocker

1 1/2 krm röd hushållsfärg

Topping:

2 dl vispgrädde

3/4 dl lemon curd

20 färska hallon

florsocker att pudra över

Gör sä här:

1. Sätt på ugnen på 100°C

2. Maränger: Vispa äggvita, ättika och hälften av strösockret till ett vitt skum. Tillsätt resten av strösockret, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en maräng. Tillsätt hushållsfärgen och vispa ihop.

3. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt runt. Fyll en spritspåse med stjärntyll.

4. Spritsa ut 8 stycken hjärtan (för 4 port) på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 2 timmar.

5. Ta ut och låt svalna.

6. Topping: Vispa grädden och blanda med lemon curd. Fyll i en spritspåse. 

7. Spritsa på citrongrädden och fördela hallonen ovanpå. Lägg på ett maränghjärta som lock. Pudra över lite florsocker.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =