Aktivering av syskon

När jag nyligen kånkade runt som höggravid med Ella funderade jag lite smått över hur det nya livet med en 2 åring, som behöver underhållas och aktivitetas samtidigt som man ska ta hand om en liten nyfödd, skulle funka. 2 åriga Elias är inte alls så mycket för att leka själv utan vill alltid att jag ska leka med honom i hans rum. Eller leka å leka, jag behöver sitta på golvet i hans rum och fråga massor av frågor om det han leker med, men ändå. Det har dessa 4 veckor gått jättebra men ibland kan jag inte leka med honom när lilla Ella skriker och BARA går med på att vaggas omkring, behöver ammas, sövas eller bytas blöja på. När jag ammar är det nästan enklast, för då kan Elias och jag läsa en bok samtidigt eller kolla på hans nya favoritfilm Pino. Och när jag byter blöja kan Elias, om han vill (!!), hjälpa till. Men till dom andra stunderna då det kanske bara är gallskrik tycker jag det är lite svårare så därför har jag funderat ut lite grejer som Elias kan underhålla sig själv med.. åtminstone i en kvart 😉 Så jag tänkte tipsa er som har samma ”problem” om sakerna jag har kommit på;

Playdo, pärlplattor, pärlarmband, måla, rita, målarbok, klisterlappar, pussel, film, spel på iphone/ipad. Nån som har några fler ideerså är dom mer än välkomna??

Comments: 2

  1. dentvetydigamamman says:

    min snart treåring kan aktivera sig själv väldigt bra med duplo! jag har köpt stora lådor som ser ut som lego och där får han ha sitt duplo. på morgonen åker alla locken av och sen är det bara hans fantasi som sätter stopp 🙂 jättebra tips med klistermärken! man kan ju göra en bok särskilt för dem tillfällena som kan varvas med att måla i boken 🙂

    • Tack för tipset!! Skönt att din tre åring gillar att leka själv! Hoppas Elias också kommer göra det när han blir lite äldre..

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =