Barnvänligt cafe i Stockholm nr 1

Jag har, som många av er också säkert har gjort, stört mig på att det finns så otroligt få barnvänliga cafeer i Stockholm. Med barnvänligt menar jag  inte bara ett cafe med barnstolar och barnfika utan ett cafe där barnen (inklusive barnvagn) är välkomna, där man känner att man kan och vill vara med barnen för det inte är stelt, ljudnivån är lagom hög så ingen glor om ens barn blir argt och det finns lite svängrum. Och det får så klart gärna även finnas lite leksaker eller bara papper och kritor. Så..jag har därför inlett ett litet projekt där jag testar och tipsar er om de cafeer jag tycker är barnvänliga. Först ut är..  

 Espresso house vid Sabbatsberg. Hit går vi alla gånger om när vi vill fika med barnen inne i stan. Det här stället är uppbygt för att man ska kunna ha barn med sig. Allt ifrån toaletter till menyn är barnanpassad. Här gör det inget att barnen höjer rösten lite eller att de får myror i rumpan när fikar är uppätet.

 Kolla bara på den uppritade barnvagnsparkeringen som finns vid entren. 

 
  Vi var här senast igår och innan det bara för några veckor sedan tillsammans med lekmorbror. Det finns fika som är barnanpassat i mindre size som tex mini cup cakes eller mini brownies. Och varm choklad!! Bra ställe att käka lunch på också eftersom dom har bra barnrätter som pannkakor, ravioli, varma mackor och kall pasta med lax. Om man har tur haffar man en stor skön soffa och så blir man, som vi, kvar i flera timmar 🙂
 
  
  Och sen lekhörnan som ligger precis mitt i fikarummet. Liten men ända befintlig. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =