Familjen i Kalmar

  Eftersom vi har lyxen att ha farmor och farfar boendes på härliga Öland blir det att vi ofta besöker Kalmar också. Kalmar är en väldigt mysig stad med en ringmur runt omkring och så klart mycket vatten så jag tycker absolut det är värt ett besök med familjen!
 Shoppinggatorna är jättemysiga och vackra att bara strosa runt på och jag måste säga att utbudet faktiskt är rätt ok.

   En av favoritbutikerna är småplocksaffären TGR som har miljarders med billiga prylar och massor av barnrelaterade. Perfekt affär att köpa grejer till en fiskdamm eller dagiskalaspresent i!  

  

Hamnen i Kalmar är också mysig. Massor med fina båtar att kolla på medans man smaskar på en glass. Här ifrån kan man även hoppa på cykelfärjan direkt till Färjestaden och Öland, som en liten kort och mysig båtutflykt. Om man hellre föredrar tåg finns det ett sånt där blått turisttåg som tuffar runt på gatorna också.   Det var också lite happening nere i hamnen med en foodmarket vecka där man kunde köpa med sig massa goda italienska delikatesser hem eller äta en lunch direkt på plats. Sånt är ju jättemysigt!

 När vi var i Kalmar senast kikade vi in i ett glasblåsmästeri som ligger mitt i stan. Där fick man gå in och sätta sig på en bänk och kolla när de som jobbade gjorde sina glasskulpturer. Barnen tyckte det var jättespännande att kolla på. Om dina barn är ute efter lite mer action än så tänkte jag tipsa om en annan rolig barnaktivitet i Kalmar, mer om det inom kort 😉

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =